Contact Klantenservice Winkelzoeker
Clean beauty – Wat het is en hoe je het toepast – Beauty Blog

Clean beauty – Wat het is en hoe je het toepast

Gepost op 25/01/2024 in Skincare

Stap binnen in de groene wereld van clean beauty. Je vindt niet alleen producten die goed zijn voor je huid, maar ook voor het milieu. Vergeet de zware chemicaliën en omarm een frisse, stralende benadering van zelfverzorging.

Wat is clean beauty?

Clean beauty staat voor het gebruik van natuurlijke, niet-giftige en ethisch verantwoorde ingrediënten in beautyproducten. Het draait allemaal om het vermijden van schadelijke chemicaliën en het omarmen van puurheid in je skincare routine. Maar let op! Het is belangrijk om te weten dat niet alle natuurlijke ingrediënten automatisch veilig zijn. Sommige natuurlijke stoffen kunnen nog steeds irriterend zijn voor de huid of allergische reacties veroorzaken.

Clean beauty versus vegan beauty

Je hebt vast ook weleens gehoord van vegan beauty. Maar wat is nu precies het verschil tussen vegan beauty en clean beauty? Het antwoord is simpel: clean beauty draait om de zuiverheid van de ingrediënten, terwijl vegan beauty gaat om het vermijden van dierlijke ingrediënten. Vegan producten zijn vrij van dierlijke ingrediënten en cruelty free. Ze maken gebruik van plantaardige alternatieven zoals plantaardige oliën, boters en wassen. Het is belangrijk om te benadrukken dat vegan beauty niet per se betekent dat een product clean is. Een product kan vegan zijn, maar nog steeds schadelijke chemicaliën bevatten. Daarom is het belangrijk om naar beide aspecten van het product te kijken!

Welke ingrediënten kan je met clean beauty best vermijden?

In de wereld van clean beauty draait alles om bewuste keuzes maken. Er zijn bepaalde ingrediënten die je beter kunt vermijden als je op zoek bent naar een clean beauty-routine.

  • Parabenen: deze conserveermiddelen kunnen je huid irriteren en zijn in verband gebracht met hormoonverstoringen.
  • Sulfaten: deze reinigers vinden we vaak in shampoos en gezichtsreinigers. Ze kunnen je huid uitdrogen en irriteren
  • Synthetische geur- en kleurstoffen: ze zijn ook een no-go in de wereld van clean beauty. Deze chemicaliën kunnen allergische reacties veroorzaken en je huid gevoelig maken.
  • Siliconen: kunnen zich ophopen op je huid en haar, waardoor ze zwaar en vettig kunnen aanvoelen. Bovendien kunnen siliconen de poriën verstoppen en de natuurlijke ademhaling van je huid belemmeren.
  • Minerale oliën: Ze leggen een laagje over de huid.
  • Parfum: is een veelvoorkomend allergeen en kan huidirritatie en allergische reacties veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van clean beauty?

Waarom zou je kiezen voor clean beauty? Daar zijn tal van goede redenen voor! Allereerst is clean beauty fijner voor je huid. Door het vermijden van schadelijke chemicaliën geef je je huid de kans om te ademen en te herstellen. Daarnaast is het ook een bewuste keuze voor je gezondheid. Door producten te vermijden die synthetische stoffen en potentieel schadelijke chemicaliën bevatten, minimaliseer je het risico op huidirritaties en allergische reacties. Je zult snel zien dat je huid er gezonder en stralender uitziet!

BP_1164629
BP_1273110
BP_817716
BP_1189292
BP_1164594
BP_1089071
1159141
BP_1170635

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!