Contact Klantenservice Winkelzoeker
Alles over isododecaan in skincare – Beauty Blog

Alles over isododecaan in skincare

Gepost op 12/07/2022 in Skincare

Isododecaan is een miskende held in de beautysector. Het zit in bijna alles, van vochtinbrengende crèmes en lipgloss tot haarlak! Nog nooit van gehoord? Geen nood! Wij vertellen je hier alles wat je moet weten over deze multitasker en hoe je hem een plekje geeft in je routine.

Wat is isododecaan?

Isododecaan is een synthetische vloeistof die in de beautysector veel wordt gebruikt omdat de textuur zo licht en smeerbaar is.

Hoe werkt isododecaan?

Isododecaan is een weekmaker. Het is dus een stof die beschermt, hydrateert en de teint verzacht. Dit verbluffende ingrediënt vormt op de huid een barrière die bestaand vocht insluit, zodat het niet ontsnapt. Geen wonder dus dat dit ingrediënt in heel veel verzorgingsproducten zit!

Maar isododecaan is ook een essentieel ingrediënt om make-up, haar- en huidproducten beter te doen aanvoelen en hun textuur te verbeteren. Dankzij de lage dichtheid glijdt het product vlotjes over de huid en het haar. Zo krijg je dus moeiteloos een perfecte finish!

De voordelen van isododecaan voor je huid

Het meest opvallende kenmerk van isododecaan is zijn vermogen om de huidbarrière te ondersteunen en te versterken. Zo gaat de huid er gezonder uitzien en wordt een oneffen, schilferige huid gladgestreken. En als dat nog niet genoeg is, weert een versterkte barrière ook irriterende stoffen en bacteriën van buitenaf. Kortom, een zeer indrukwekkend ingrediënt!

Hoe gebruik je isododecaan?

Isodecaan zit in veel verschillende producten. Er is dus geen pasklare aanpak. Lees altijd het advies op de verpakking, zodat je weet hoe en wanneer je het moet gebruiken.

Voor welke huidtypes is isododecaan geschikt?

Dit veelzijdige ingrediënt is heilzaam voor mensen met huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem, maar ook voor vette huidtypes. Het heeft namelijk niet-comedogene eigenschappen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt.

Onze producten met isododecaan:

BP_1123336
BP_56375
BP_1087594
BP_902171
BP_902171
BP_983896
BP_1133612
BP_1104779