Contact Klantenservice Winkelzoeker
Een ongekende must in de skincare voor mannen? Scrubben! – Beauty Blog

Een ongekende must in de skincare voor mannen? Scrubben!

Gepost op 11/01/2024 in Mannen

Een skincare routine op maat wordt hoe langer hoe meer een standaard onderdeel van een man zijn dagelijkse routine. Reinigen, hydrateren en beschermen. Maar toch beperk je je als man nog te hard tot de basics. Wat je nog mist? Scrubben!

Wat is een gezichtsscrub voor mannen?

Een scrub gaat je dode huidcellen verwijderen, zodat je huid kan vernieuwen en vermindert de kans op verstopte poriën en acne. Verder gaat het ook je gezicht doorbloeding stimuleren waardoor er sneller nieuwe cellen worden aangemaakt. De korrels in de crème verschillen, het kan onder andere suiker, sheaboter, BHA en zout. Soms worden er ook hydraterende ingrediënten toegevoegd zoals hyaluronzuur en aloë vera, deze zijn extra fijn voor als je een droge huid hebt.

Waarom je huid scrubben als man?

De huid van mannen verschilt van die van vrouwen. De mannenhuid kan tot 20% dikker zijn dan die van vrouwen. De korrels zorgen er ook voor dat je gezichtshaar zachter wordt en voorkomt ingegroeide haren, hierdoor wordt het scheren en verzorgen van je huid een stuk gemakkelijker!

How to: scrub routine voor de mannenhuid

Begin met je gezicht te bevochtigen en breng de scrub met cirkelvormige bewegingen aan. Zet hierbij niet te veel druk! Laat de scrub even inwerken om deze vervolgens af te spoelen met water. Hoe vaak je moet scrubben hangt ook af van je huidtype. Het is aangeraden om 3 keer per week te exfoliëren als je een iets vettigere huid hebt en 1 tot 2 keer per week als je een droge tot normale huid hebt.

Tip: besteed meer aandacht aan je T-zone omdat er zich hier grotere poriën bevinden!

Wat zijn de voordelen van je gezicht scrubben?

Wanneer je de dode huidcellen hebt, verwijdert gaan je verzorgingsproducten ook veel beter en sneller intrekken. Breng hierna dus een moisturizer aan en je krijgt als gevolg een huid die steviger en heerlijk zacht aanvoelt. Met andere woorden scrubben is een must in je routine!

1133661
1168899
1020674
1153471
674769
1064949
1009089
1153296