background image
Mijn Winkelmandje
Het it-ingrediënt in mannenskincare: allantoïne – Beauty Center

Het it-ingrediënt in mannenskincare: allantoïne

Gepost op 22/05/2020 in Mannen
Maak kennis met hét ingrediënt in mannenskincare: allantoïne

Nog nooit gehoord van allantoïne? Nochtans is het een heroïsch skincare-ingrediënt dat heel wat dingen tegelijk kan: hydrateren, kalmeren, beschermen ... Wat is het precies, wat doet het en welke producten móét je hebben?

Wat is allantoïne?

Het klinkt als een of andere gevaarlijke stof waarvan je liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft, maar eigenlijk is het net heel lief voor je huid. Het is een skincare ingrediënt dat veel gebruikt wordt in zogenaamde K-Beauty, ofwel Koreaanse skincare. Allantoïne bestaat al een hele tijd, maar kent nu pas een opmars in populariteit. Dat komt vooral omdat veel Koreaanse consumenten op zoek zijn naar een oplossing voor hun gevoelige huid. Allantoïne helpt je huid immers kalmeren en herstelt irritaties. Ook benieuwd? Lees maar mee!

Wat is de oorsprong van allantoïne?

De stof allantoïne komt van nature voor in de meeste organismen zoals planten en microben. Daarnaast is het een afbraakproduct van – hou je vast! – urinezuur in het bloed en urine van mensen en dieren. Maar geen zorgen, want de allantoïne die je in verzorgingsproducten vindt, wordt afgeleid als een botanisch extract van de smeerwortelplant of wordt synthetisch ontwikkeld in een labo.

Wat is de werking van allantoïne?

Allantoïne wordt al meer dan 50 jaar gebruikt in de geneeskunde als behandeling van infecties en brandwonden omwille van de kalmerende en genezende werking. Tegenwoordig vind je het ingrediënt in meer en meer verzorgingsproducten, aftershaves en haarverzorging terug. En geen wonder, want het is een echte multitasker als het op verzorging aankomt! Het werkt ontstekingsremmend, hydrateert en kalmeert de huid. Het beschermt je huid tegen kloofjes en helpt kleine wonden sneller genezen. En dat is nog niet alles, want het zou ook rimpels helpen tegengaan en vrije radicalen (schadelijke stoffen in de lucht) een halt toeroepen.

Onze allantoïnetips:

Frisse schuimparty op je kin

Gel Shaver Shaving Gel van Biotherm Homme is een fijne frisse scheergel die in je handen gaat schuimen en heerlijk koel aanvoelt op je huid. De formule met allantoïne en life plankton zorgt ervoor dat je huid niet gaat irriteren en verlicht het brandende gevoel na het scheren. Om nog maar te zwijgen van de onweerstaanbare geur van hout, citrus en munt. Een explosie van frisheid in de badkamer!

Gel Shaver Shaving Gel van Biotherm Homme

Conditioner voor je huid

Cream Shave van Clinique for Men is een absolute bestseller in de parfumerie, en dat hoeft niet te verwonderen. Deze ultrarijke scheercrème maakt je baardharen zacht zodat je scheermes heel makkelijk over je huid glijdt. De crème kalmeert je huid tijdens én na het scheren zodat snijwondjes en irritaties vermeden worden. Bevat scheerprimers, vochtverzorgers en huidverzachtende ingrediënten zoals allantoine.

Cream Shave van Clinique for Men

Vaarwel, scheerirritaties!

Als je snel last hebt van scheerirritaties, is de Soothing Balm After-Shave van Biotherm Homme je ideale sidekick in de badkamer. Deze heerlijk verzachtende en alcoholvrije aftershavebalsem bevat palmolie dat je huid extra hydrateert. Allantoïne in de formule zorgt er bovendien voor dat je gespannen huid verzacht wordt en beschermd wordt. Resultaat? Een aangename huid die de hele lang fris en gehydrateerd aanvoelt.

Soothing Balm After-Shave van Biotherm Homme