Contact Klantenservice Winkelzoeker
FAQ: Fragrance finder – Welke parfum past bij jou? – Beauty Blog

FAQ: Fragrance finder – Welke parfum past bij jou?

Gepost op 03/05/2024 in Geuren
faq-fragrance-finder

Op zoektocht naar een nieuwe parfum die bij je past? Met deze fragrance finder vind je alle antwoorden op jouw vragen. Van hoe je een geur kiest die je lekker vindt tot hoe je parfum kunt testen. Ontdek elk antwoord op al je vragen over parfum!

Samenstelling, projectie en bewaren van een parfum

Hoelang blijft mijn parfum goed?

Wist je dat een parfum gemiddeld tot 3 jaar goed blijft? Zolang je het flesje goed afsluit en op een koele, donkere plek bewaart, kun je jarenlang genieten van jouw favoriete geur. Sommige geuren worden zelfs beter met de tijd, zoals een goede wijn!

Hoe bewaar ik mijn parfum het beste?

De beste plek om parfum te bewaren is een koele, droge en donkere ruimte. Vermijd direct zonlicht en warmte, want dit kan de geur aantasten. Bewaar het flesje daarom niet in de badkamer, maar kies voor een kast of lade in je slaapkamer.

Wat zijn de verschillende “noten” van een parfum?

Elke parfum bestaat uit een unieke combinatie van geurnoten. Deze noten komen in verschillende fases tevoorschijn wanneer je de geur draagt. De topnoten zijn het eerste wat je ruikt, maar vervliegen snel. De hartnoten vormen het hart van de geur en de basisnoten vormen het fundament.

Wat is de sillage van een geur?

De sillage is het geurspoor dat een parfum achterlaat. Het verwijst naar hoe ver de geur reikt en hoe lang hij waarneembaar blijft hangen in de lucht nadat iemand voorbij is gelopen. Parfums met een zware sillage, vaak met krachtige basisnoten, zijn op grotere afstand te ruiken. De intensiteit van de sillage hangt af van de concentratie en samenstelling van je parfum.

Waar en hoe draag je een parfum?

Hoe blijft mijn parfum langer zitten?

Wil je dat jouw favoriete geur de hele dag blijft hangen? Breng dan eerst een lotion aan! Dit vormt een goede basis waardoor de geur beter blijft hangen. Je kunt het beste ook niet wrijven wanneer je parfum aanbrengt, hierdoor komen de topnoten eerder vrij waardoor de geur sneller vervliegt.

Waarom ruikt een parfum verschillend per persoon?

Heb je weleens dezelfde geur op een ander geroken en dacht je “ruikt dit wel hetzelfde”? Dat kan kloppen! Parfum reageert namelijk op ieders unieke samenstelling en geur. PH-waarde en hormonen beïnvloeden allemaal hoe een geur zich op jouw huid ontwikkelt. Probeer dus altijd even een tester uit op je eigen huid voor de beste indruk.

Waar breng ik mijn parfum het beste aan?

De truc voor een heerlijk geurende huid is parfum aanbrengen op je pulse points. Dit zijn de plekken waar je huid het warmst is, zoals polsen, hals en achter de oren. Door je hartslag verspreidt de geur zich hier het best!

Hoe kan ik parfum layeren?

Parfum layeren is hot! Door geuren te combineren creëer je je eigen signature scent. Houd het bij 2 tot 3 geuren voor het beste effect. Mix en match tot je jouw ultieme combo hebt gevonden!

Waarom ruik je sommige parfums langer?

Heb je het idee dat sommige parfums veel langer blijven hangen dan andere? Klopt! Dat heeft alles te maken met de ingrediënten en concentratie. Parfums met veel oliën, harsen en houtsoorten zoals patchoeli zijn vaak intenser en krachtiger dan bloemige en citrusachtige geuren.

Hoe kies je een nieuwe parfum?

Welke parfum past bij mij?

Op zoek naar jouw unieke geur? De parfum die perfect past bij jouw persoonlijkheid en stijl? Ga voor een geur die aansluit bij wie je bent! Ben je avontuurlijk en sportief? Kies dan een frisse, kruidige geur. Elegant en vrouwelijk? Een bloemige of oriëntaalse parfum is dan jouw match. Experimenteer en ontdek welke geuren je laten stralen!

Wat is de juiste manier om een parfum te proberen?

Het vinden van je perfecte parfum vraagt om een goede test! Spray de geur op je pols of stukje papier en laat het even drogen. Ruik pas na enkele minuten om de ware aard van de geur te ontdekken! Probeer maximaal 3 parfums voor het beste resultaat. Sprayen op je huid geeft het betrouwbaarste resultaat. Laat de geur zich ontwikkelen en ontdek hoe hij gedurende de dag verandert op jouw huid. Liefde op het eerste gezicht bestaat, maar soms moet een parfum even groeien!

TIP: Ontdek onze Sample Service en neem gratis parfum staaltjes mee naar huis om te testen!

Welke verschillende parfums zijn er?

Wat is een elixer parfum?

Een elixer parfum heeft de hoogste concentratie aan geurstoffen in vergelijking met andere parfums, waardoor de geur intenser en langer aanwezig blijft op de huid.

Wat is een niche parfum?

Niche parfums zijn exclusieve en vaak duurdere geuren, gemaakt door kleinere, onafhankelijke parfumhuizen. Deze parfums onderscheiden zich door unieke samenstellingen en beperkte beschikbaarheid.

Wat is het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette?

Het belangrijkste verschil tussen eau de parfum en eau de toilette is de concentratie van geurstoffen. Parfum bevat een hogere concentratie, meestal tussen 20-30%, en heeft daardoor een intense en langdurige geur. Eau de toilette heeft een lagere concentratie, tussen 5-15%, en is lichter en fris!

Wat is een feromonen parfum?

Ben je klaar om je aantrekkingskracht een boost te geven? Dan is een feromonen parfum misschien wel dé oplossing voor jou! Het gebruik van bepaalde stoffen en geurnoten in combinatie met jouw huid en feromonen stuurt automatisch signalen naar de ander zijn onderbewustzijn. Zo kun je de andere persoon onbewust verleiden!

Wat is eau fraîche?

Eau fraîche is een lichte en verfrissende variant van eau de parfum, met een lage concentratie van meestal tussen de 1-3%. Hierdoor vervliegen ze ook sneller dan parfums met een hogere concentratie.

1254504
1193534
1288930
892861
1190468
1251550
1290505
467758
1111380
1116007
1006555
1095595
1198217
992254
1305303
1132716
1257640
1290470
1158616
1285920
1067518
1257430
1132807
943842
1292094
1266376
1174326
1274867
1065740

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!