Bijgewerkt privacybeleid
Zo vind je online de ideale (tint) foundation voor je huid! | ICI PARIS XL

Hoe vind ik de ideale (tint) foundation online?

| Beauty Basics
Hoe vind ik de ideale (tint) foundation online?

Te donker, te licht, te dekkend of te vet: foundation is zowat het moeilijkste product om online te shoppen. Maar met deze handleiding lukt het je wel om je ideale foundation(tint) online te vinden. It’s a match!

Online foundation kopen is een beetje als geblinddoekt de straat oversteken: er kan van alles mislopen, en je weet pas als het een happy ending is als je je blinddoek weer afneemt. Gelukkig weten wij raad! Met deze tips vind je de foundation(tint) van je huiddromen gewoon vanuit je zetel.

1/5

Ken je huid

Je hebt al je hele leven dezelfde huid, dus ondertussen ken je haar wel ongeveer vanbinnen en vanbuiten. Gebruik die kennis om de ideale foundation te vinden! Voelt je huid tegen de middag eerder droog en trekkerig aan, dan kies je een vloeibare foundationformule die goed hydrateert zoals Lingerie de Peau Aqua Nude SPF 20 van Guerlain. Heb je een vette huid, dan is een matterende poederfoundation een goed idee. Flawless Compact Foundation van BE Creative Make Up dekt natuurlijk en gaat glimmen tegen. In dit artikel lees je alles over foundationformules!

Ken je huid
2/5

Kies je finish

Overdag wil je wellicht liever een lichte, natuurlijke finish die je dat mooie tweedehuideffect geeft zonder echt als make-up aan te voelen. Dan is Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30 van Estée Lauder een goede keuze: die is ultra vloeibaar, voelt heerlijk licht aan en geeft je een heel natuurlijke look. Heb je veel verkleuringen of hou je van een dekkendere foundation, dan is Encre de Peau All Hours Foundation SPF 20 van Yves Saint Laurent jouw ‘go to’-make-up zonder maskereffect.

Kies je finish
3/5

Vind je ondertoon

De eerste stap in je perfecte foundationtint vinden, begint bij ... je polsen! Je aders (en dit artikel) helpen je immers bij het bepalen van je ondertoon. Zijn je aders eerder groen, dan heb je een warme ondertoon, blauwe aders wijzen dan weer op een koele ondertoon. Zit de kleur ertussenin, dan heb je een neutrale ondertoon. Nu je je ondertoon kent, kan je gerichter op zoek naar de juiste foundation. Veel warme tinten voor de warme ondertoon hebben namen als ‘Honey’, ‘Caramel’ en ‘Amber’, terwijl koude tinten voor de koele ondertoon eerder ‘Rose’ of ‘Pink’ worden gedoopt.

Vind je ondertoon
4/5

Twijfel? Ga lichter!

Nu je weet welke formule en finish je wil en wat je ondertoon is, is het tijd om kleur te bekennen! Teint Idole Ultra Wear Nude van Lancôme geeft een lichte tot medium dekking en is geschikt voor alle huidtypen. Een veilige keuze, dus! En het beste nieuws: hij komt in maar liefst 40 (!) tinten zodat er zeker een bij zit die met jouw huid matcht. Twijfel je tussen 2 tinten? Kies dan de lichtste tint. Als die dan toch iets te licht blijkt, kan je die makkelijk iets donkerder maken met een klein beetje bronzer.

Ook de populaire én cruelty free Stay Naked Weightless Liquid Foundation van Urban Decay bestaat in 50 tinten. Om het makkelijker te maken om jouw tint te vinden, hebben de tinten ‘slimme’ namen. De tientallen (van 10 tot 70) zijn gerangschikt van de lichtste tot de donkerste tinten. Vervolgens kies je je ondertoon: N (neutral), W (warm) of C (cool) en dan de natuurlijke tint van je huid: P (pink, rozig), B (blauw), G (groen), N (neutraal), Y (yellow, geel), O (oranje, perzik) of R (rood). Heb je een lichte huid met een koele ondertoon en een rozige schijn, dan zou 20CR zomaar jouw perfecte match kunnen zijn!

Twijfel? Ga lichter!
5/5

Mix en match ... met je huidtint

Is je foundation toch iéts te donker? Of is je zomertint al wat aan het verbleken en wil je toch je favoriete zomerfoundation blijven gebruiken? Meng je foundation dan met wat dagcrème om hem een tint lichter te maken. Of ga voor de Foundation Shade Adjust Drops van BE Creative Make Up: die bestaat in 2 tinten om je foundation lichter of donkerder te maken. Geniaal!

Mix en match ... met je huidtint

Nog steeds niet 100% zeker van je keuze? Vraag dan live advies in onze Beauty&YOU Community.