Bijgewerkt privacybeleid
Tan: 5 gouden tips om je zomerse tan extra lang te behouden

5 gouden regels om je gouden tan langer te houden

| Beauty Basics
woman leg with suntan cream on her skin.

Nu je die gouden gloed ein-de-lijk te pakken hebt, wil je ’m natuurlijk niet meteen kwijtspelen. Met deze tips verleng je de houdbaarheid van je tan – zelfs als de zomer al lang voorbij is.

1/5

1. Bereid je huid voor op je zonnebad

Het ritueel om je gouden tan te bewaren begint zelfs voordat je er eentje hebt! Voordat je de zon ingaat, moet je je huid immers goed scrubben zodat je sneller en egaler bruint.

Ook na het zonnen moet je blijven scrubben om dode huidcellen te verwijderen, anders wordt je huid wat dof en levenloos. Kies dan wel voor een milde scrub die je bruine kleurtje er niet afhaalt. Deze scrub van Kenzoki is bijzonder zacht en geeft je een fluweelzachte huid.

2/5

2. Gebruik een douchecrème

Als je huid gebruind is, moet je haar goed blijven hydrateren om te voorkomen dat ze gaat vervellen – samen met je tan. Kies daarom voor hydraterende douchecrèmes in plaats van -gels.

Dit exemplaar van Only You heeft een heerlijk smeuïge textuur die superzacht aanvoelt en ook nog eens fantastisch ruikt.

3/5

3. Hydrateren als levensmotto

Als je één ding onthoudt, laat het dan dit zijn: hydrateren, hydrateren, hydrateren! Les de dorst van je huid van binnenuit, en drink heel veel water. Gebruik ook hydraterende crèmes en maskers op je gezicht, en geef je lichaam twee keer per dag een vochtbad met lotions en crèmes om je tan zolang mogelijk vast te houden.

Deze droge olie van Nuxe heeft een subtiel shimmereffect voor nog meer glow en mag je ook op je haar gebruiken.

4/5

4. Zet in op aftersun

Aftersun helpt je huid om vocht vast te houden en op die manier celvernieuwing te stimuleren. Zo gaat het ook vervellen tegen, en helpt het dus indirect je gouden gloed te beschermen.

Er bestaan zelfs aftersuns met speciale ingrediënten die melanineproductie simuleren en je kleur helpen te behouden, zoals deze Tan Extender van Sisley. De niet-vette textuur trekt snel in en kalmeert je huid.

5/5

5. Smul je bruin

Je kunt je zomerse tint een handje helpen door slim te eten. Kalkoen, ei, zalm, avocado en amandelen stimuleren de aanmaak van melanine – en dus je tan.

Ook bètacaroteen helpt je gouden gloed te verlengen. Bètacaroteen zit bijvoorbeeld in wortel, kool, broccoli, mango en mandarijn. En vergeet ook tomaten niet: die kunnen zonneschade herstellen!

Creator Terri geeft jou tips & tricks in onderstaande vlog over hoe jij jouw bruine kleurtje langer kan behouden.