Contact Klantenservice Winkelzoeker
 

De couture jaren

Op twintigjarige leeftijd vertrekt Thierry Mugler uit Straatsburg, zijn geboortestad, naar Parijs. De jongeman draagt er zijn eigen creaties, en zijn uitstraling en zijn stijl vallen op… Daar wordt hij freelance stylist. Eerst voor grote huizen, en vervolgens voor zijn eerste collectie. In 1973 zet hij met zijn eerste collectie « Café de Paris » een volledig andere toon: een vernieuwende, uiterst vrouwelijke stijl, een invulling van het alledaagse met de vrouw op het voorplan. Stedelijk, sexy, verleidelijk en zelfzeker. De Thierry Mugler stijl wordt eigen aan het huis die wordt opgericht in 1974. Vier jaar later wordt hij in peilingen en in de pers uitgeroepen tot « beste ontwerper van het jaar ». In de loop van de jaren 80 is het merk Thierry Mugler zeer succesvol : populaire collecties, meesterlijke defilés die hijzelf ontwerpt en in scène zet, grote presentatiefoto’s die hijzelf maakt, kortfilms, clips, films...

Mugler
Mugler

Ik probeer altijd om indrukken, een gevoel, over te brengen... Ik vertel altijd verhalen. Verhalen van mannen en vrouwen, geïnspireerd door alle giftige bloemen en kwaadaardige scheppers uit de mythologische wereld.

Mugler

THIERRY MUGLER

Mugler

DE STIJL

Couture volgens Thierry Muger? Kunst en wetenschap tegelijkertijd. Zijn snitten fascineren reeds bij het knippen. Zijn silhouetten zijn gekenmerkt, herkenbaar uit duizenden, tegelijkertijd anomatisch, grafisch, ultra-vrouwelijk en rigoureus. De stoffen volgen de bewegingen en de uiteinden herontwerpen nieuwe krachtige lijnen om vrouwen op hun best te presenteren, ze mooier te maken, hun lichaam te vereren en het te remodeleren naar wens.. Strakke mantelpakjes, aansluitende jurken met strass, gestructureerde bustiers, extravagante jurken en delicate maatpakken onthullen één voor één overwinnende iconen, extravagante diva’s, glamoureuze beroemdheden of zegevierende zonnegodinnen. Hedendaagse heldinnen die de droom, het fantastische, de metamorfose, de verovering, de toekomst en het buitengewone oproepen tijdens modeshow-evenementen, even onevenredig als gemillimetreerd. De Mugler vrouw verschijnt. Nog voordat de tijd van de parfums, fotografie en ontmoetingen was aangebroken...

De verkenningsjaren

DE HAUTE PARFUMERIE

Een Haute Parfumerie van vooringenomenheid. Dit is de weg die Thierry Mugler sinds de geboorte van Angel in 1992 heeft ingeslaan. Vooruitziend als hij was, bedacht de maker uitzonderlijke geuren, met de mooiste grondstoffen, natuurlijk of imaginair, en vaak zeer zeldzaam. Karaktergeuren, het resultaat van nooit eerder geziene associaties die geuren met een sterk en herkenbaar geurspoor, typeren. Hun geheimen? Korte en uitgebalanceerde formules, opgesteld in twee tot drie overdosissen. Harmonie in de overmaat. Magisch.

Mugler

DE ARTIEST

Thierry Mugler. Modeontwerper, parfumeur, maar vooral iemand met smaak voor spektakels. Als vrije en geïnspireerde visionair, zwermt Mugler met wilde dromen om nieuwe realiteiten uit te vinden. De maker vertelt deze buitengewone legendes in twee shows gekenmerkt door het zegel van de kunstenaar: machtig, buitengewoon, spectaculair.
 
In de Comedia in Parijs vindt de “Mugler Follies” de kunst van het cabaret heruit, tussen techniek, erotiek en elegantie, langs het pad van een jonge vrouw die ervan droomt een koorddanseres te worden. In Berlijn, in Friedrichstadt-Palast, transformeert “The Wyld – Out of this world” de Duitse hoofdstad in een futuristische stadsjungle, een theater van kosmische liefde. Elke keer opnieuw, iets wat je nog nooit hebt gezien of ervaren!

Mugler

Mijn enige echte roeping is het spektakel.

Mugler

THIERRY MUGLER

Mugler

DE FOTOGRAAF

Thierry Mugler is naast couturier en parfumeur ook fotograaf. « Een van de grootsten », volgens Peter Lindbergh. Voor zijn opnames reist de ontwerper de wereld rond, op zoek naar buitengewone plaatsen voor de enscenering. Gigantisme fascineert hem. Doorheen zijn foto’s wordt het landschap architectuur en wordt architectuur landschap en versmelten ze tot één geheel.
 
Deze kunst van enscenering drukt Thierry Mugler met dezelfde kracht uit in reclamecampagnes voor parfums die hij fotografeert of filmt, zoals in clips gemaakt voor George Michael, Mylène Farmer, Beyoncé,... moderne iconen worden fans. Sterren, een universum.

Mugler

Met een ruim aanbod parfum, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL dé beautyspecialist van Nederland. Ontdek onze acties, promoties, beauty tips en vind een ICI PARIS XL winkel bij jou in de buurt. Bestel onze producten ook eenvoudig online!