Contact Klantenservice Winkelzoeker
 

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Al meer dan 60 jaar de Natuur beschermen.

Clarins

Onze onuitputtelijke inspiratiebron, de natuur, is kwetsbaar en moet met respect worden behandeld.”

Dr Olivier Courtin-Clarins, directievoorzitter

Door planten te laten groeien, laat Clarins de schoonheid groeien.

Clarins is zich bewust van het feit dat zij alles te danken heeft aan de natuur, zowel de ingrediënten als de grondstoffen van haar verpakkingen.

Daarom behandelt Clarins het milieu met respect en zet zij zich in voor originele initiatieven voor het behoud van de biodiversiteit.

Clarins, botanicus van schoonheid.

Clarins

Christian Courtin-Clarins in de verzamelzone van centella asiatica in Madagaskar. De inkoop van deze plant voedt een ontwikkelingshulpprogramma.

Het herbarium van Clarins dat bestaat uit meer dan 250 planten, getuigt van de immense rijkdom en de oneindig heilzame werking van de plantenwereld. Voor de researchafdeling van Clarins, is iedere plant een uiterst kostbare bron van inspiratie.

De onderzoekers van Clarins, pioniers op het gebied van plantenonderzoek, struinen de hele wereld af op zoek naar de meest krachtige plantenextracten, om hier vervolgens uitermate doeltreffende formules mee te vervaardigen. Wortel, tak, blaadje of bloem: ieder onderdeel van de plant wordt ontleed en geanalyseerd op doeltreffendheid en veiligheid.

Clarins geeft de voorkeur aan biologische ingrediënten, lokaal gekweekte planten, en indien zij van ver komen, ingrediënten die vergezeld gaan van duurzame handelsovereenkomsten.

Biodiversiteit is van levensbelang.

Clarins verbindt zich eraan geen zeldzame planten te gebruiken en de internationale richtlijnen inzake de bescherming van het milieu na te leven, waaronder die uit het Verdrag van Rio de Janeiro en de overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde, in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES).

Clarins neemt talloze concrete initiatieven op lokaal niveau om de biodiversiteit te beschermen. Vanaf het begin van de jaren 90 is Clarins een samenwerkingsverband aangegaan met Alp Action dat tegenwoordig nog altijd bestaat, met Asters, een organisatie voor de bescherming van natuurgebieden in Haute-Savoie.

Sociale verantwoordelijkheid

Datgene wat Clarins doet voor de gemeenschap.

Clarins is een maatschappelijk betrokken onderneming met haar blik op de wereld gericht. Wij moedigen innovatie aan en zijn nauw betrokken bij medische, humanitaire en milieuprojecten.

Gezondheid en het welzijn van iedereen, onderwijs en hulp aan kinderen alsmede het behoud van de biodiversiteit zijn de drie begunstigde terreinen waarop Clarins haar duurzame initiatieven ontwikkelt.

Elk van deze terreinen getuigt van de eeuwigdurende inzet van Clarins en haar toewijding aan de toekomstige generaties.

Met een ruim aanbod parfum, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL dé beautyspecialist van Nederland. Ontdek onze acties, promoties, beauty tips en vind een ICI PARIS XL winkel bij jou in de buurt. Bestel onze producten ook eenvoudig online!