Contact Klantenservice Winkelzoeker
Zonnewijzer: alles wat je wil weten over zonnen – Beauty Center

Zonnewijzer: alles wat je wil weten over zonnen

Gepost op 26/05/2020 in Skincare
Sun_guide_1900x1070

Moet je elke dag zonverzorging aanbrengen en hoe draag je veilig make-up in de zon? De 11 meest gestelde vragen over zonnen en bruinen, eindelijk beantwoord.

Dit wist je nog niet over zonnen en bruinen

Bescherm jij je huid ook alleen tegen de zon als je op het strand gaat zonnen? En ben jij er ook schuldig aan om geen zonbescherming aan te brengen als je make-up draagt? Je bent niet alleen. Daarom willen wij helpen om de belangrijkste misverstanden over zonnen en bruinen de wereld uit te helpen. Je huid goed beschermen tegen de zon, is zó belangrijk! Lees maar mee: dit zijn de 11 meest gestelde vragen uit de ICI PARIS XL-winkels. 

Wanneer moet ik zonverzorging dragen?

Elke dag, óók als het bewolkt of koud is. Uv-stralen dringen immers door de wolken en zijn niet minder intensief bij lagere temperaturen. Altijd beschermen is de boodschap! Met de Sun Sensitive Delicate Comforting Cream SPF 50 van Lancaster, bijvoorbeeld, die niet plakt en je huid omhult in een sluier van zachtheid.

lancaster

Wat is SPF?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoelang je in de zon kan blijven zonder te verbranden. Om deze periode te berekenen, vermenigvuldig je de beschermingsfactor met de tijd waarin jij persoonlijk kan zonnen zonder te verbranden. Zoals altijd is het belangrijk om regelmatig opnieuw bescherming aan te brengen, zoals deze Expert Sun Protector Face & Body Lotion SPF 30 van Shiseido.

Word ik wel bruin als ik zonbescherming gebruik?

Ja hoor! Zonbescherming beschermt je huid tegen uv-stralen, maar dit betekent niet dat je geen bruine kleur kunt krijgen! Ze helpen de periode verlengen die je in de zon kunt doorbrengen zonder schade op te lopen. Sommige beschermingsproducten versnellen zelfs je gouden gloed, zoals deze Sun Beauty Fast Tan Optimizer Satin Dry Oil SPF 30 van Lancaster.

lancaster

Wat is het verschil tussen UVA en UVB?

Zonlicht bestaat voor 95% uit UVA-stralen (lange golf) die huidveroudering veroorzaken. De andere 5% zijn UVB-stralen (korte golf) die voor zonverbranding staan. Kies dus het liefst een verzorgingsproduct dat je tegen beide stralen beschermt zoals The Broad Spectrum SPF 50 UV Protecting Fluid Van La Mer.

la mer

Kies ik het best een zonnecrème of zonnespray?

Een crème hydrateert je huid extra, en is dus vooral interessant voor de droge huid. Sprays zoals SPF 30 Virtu-Oil Body Mist van Clinique zijn dan weer wat sneller aan te brengen. De werking van beide formules is gelijkaardig, de keuze ligt dus volledig bij jou.

Hoe lang kan ik zonbescherming bewaren?

In perfecte omstandigheden blijft je zonbescherming tot drie jaar goed. Maar de realiteit is vaak anders: je neemt je producten mee naar het strand of ze blijven de hele dag in je auto liggen. Hun ingrediënten verliezen zo kracht en beschermen niet meer voldoende. Speel op veilig en bewaar je zonproducten maximaal één jaar.

Nieuwe bescherming nodig? De Waterlover Sun Milk Face & Body SPF 30 van Biotherm bevat eco-geteste SPF-filters en een 95% biologisch afbreekbare formule voor een lagere impact op het watermilieu.

Een fake tan, kan dat ook met een natuurlijke look?

De tijden van wortel-oranje zelfbruiners zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig kun je echt wel een natuurlijke gloed uit een flesje krijgen! Er bestaan vandaag heel wat slimme zelfbruiners, bijvoorbeeld de erg populaire en ECOCERT-gecertificeerde Selftan Lotion van Tanorganic met 99% natuurlijke ingrediënten voor een mooie, natuurlijke look. .

tanorganic

Hoe breng ik zonbescherming aan over mijn make-up?

Vind jij het ook zo vervelend om een dikke laag zonbescherming aan te brengen over je mooie make-up? Gelukkig bestaan er tegenwoordig fijne beschermende sprays zoals UV Bronze Mist Sun Care SPF 50 van Filorga die je gewoon over je make-up heen kunt sprayen.

Moet ik altijd aftersun gebruiken?

Na een middag in de zon is het slim om aftersun te gebruiken, zélfs als je niet verbrand bent. Aftersun verkoelt je huid meteen, helpt het te herstellen en kan je tan zelfs verlengen. De Silky Bronze After Sun Gel Glowing Cream van Sensai brengt de vochtbalans van je huid na het zonnen weer in evenwicht én geeft haar een subtiele zongebruinde gloed.

sensai

Make-up in de zon, kan dat?

Absoluut! Kies wel waterproof eyeliner en mascara als je zwemplannen hebt en niet als een panda uit het water wil stappen. Ga ook voor een BB-crème of foundation met SPF die je huid extra beschermt tegen de zon, zoals deze Futurist Hydra Rescue Moisturizing Makeup SPF 45 van Estée Lauder.

estee lauder

Mag ik een geur dragen in de zon?

In de zon kan de chemische samenstelling van je geur veranderen, wat een allergische reactie en ouderdomsvlekjes kan veroorzaken. Vermijd zéker eau de parfum op basis van musk, sandelhout, bergamot en vanille en kies liever voor zonveilige geuren of spray je favoriete geur op een hippe bandana.

Jil Sander Sun is speciaal ontwikkeld om in de zon te dragen. Een onvergetelijke geur voor een onvergetelijke zomer!

jil sander