background image
Mijn Winkelmandje
Me, myself & eye: 7 weetjes over oogcrème – Beauty & YOU

Me, myself & eye: 7 weetjes over oogcrème

Gepost op 07/05/2020 in Skincare
7 weetjes over oogcrème

Van té veel oogcrème tot oogcrème aanbrengen op je lachrimpels: wedden dat je deze 7 verrassende dingen over oogcrème nog niet wist? Plus een lijst van de beste producten.

Heb ik écht oogcrème nodig?

In het kort: absoluut! Het lijkt misschien overbodig om een oogcrème aan te brengen als je toch al een dag- en nachtcrème gebruikt, maar er zijn heel wat goede redenen om dat wél te doen. De huid onder je ogen is heel dun en delicaat en bevat weinig talgklieren, net als die van je lippen. Resultaat? Je krijgt sneller rimpels, kraaienpootjes en huidverkleuringen en je huid is ook sneller droger. Een aangepaste verzorging is dus zeker geen overbodige luxe! Oogcrème zorgt ervoor dat de tere huid onder je ogen goed gehydrateerd blijft én dat rimpels, fijne lijntjes, wallen en donkere kringen worden tegengegaan.

Hoe breng ik oogcrème aan?

Oogcrème breng je aan als laatste stap van je verzorgingsroutine, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Dat doe je op een gereinigde huid en na je dag- of nachtcrème. Alleen je zonnebescherming breng je ’s morgens best nog over je oogcrème aan.

1. Je moet oogcrème niet op je oogleden aanbrengen

Oogcrème helpt wallen, donkere kringen en kraaienpootjes vermijden. Daarom is het dus niet nodig om het op je bewegende oogleden aan te brengen. Dat heeft immers helemaal geen effect en bovendien is het gevaarlijk omdat de oogcrème op die manier in je ogen kan kruipen. Zorg er trouwens ook voor dat je de crème niet te dicht bij je onderste wimperrand aanbrengt om te vermijden dat het in contact komt met je ogen.

2. Je brengt oogcrème best aan met je ringvinger

De huid onder je ogen is teer en gevoelig, dus is het belangrijk dat je niet te veel druk uitoefent wanneer je je oogcrème aanbrengt. Daarom doe je dat best met je ringvinger, daarmee zet je het minste druk. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te agressief gaat wrijven – dat veroorzaakt net rimpels! – maar de crème voorzichtig in je huid dept met je vingertoppen.

3. Je kan te veel oogcrème aanbrengen

Hoe meer oogcrème, hoe effectiever, toch? Niet! Als je te veel aanbrengt, riskeer je net dat het in je ogen kruipt en gaat irriteren. Met nog méér gezwollen ogen dan voorheen, waarvoor je het product in eerste instantie gebruikte ... Best neem je telkens maar enkele druppels crème per oog.

4. Oogcrème is een goede make-upprimer

Door oogcrème aan te brengen onder je make-up, zorg je ervoor dat die beter hecht en langer blijft zitten. Foundation, maar zeker concealer, kan je makkelijker en egaler aanbrengen over oogcrème en gaat dan ook minder snel in fijne lijntjes kruipen.

5. Je bewaart oogcrème best in de koelkast

Zeker als je last hebt van gezwollen ogen in de ochtend, is het een slim idee om je oogcrème in de koelkast te bewaren. De koude helpt zwellingen verminderen én geeft je ook meteen een welkome wake-up call als je eigenlijk nog een paar keer zou willen snoozen. Handig!

6. Oogcrème werkt ook voor lachrimpels

Net als de huid rond je ogen is de huid rond je mondhoeken gevoeliger voor rimpels. Je kan je oogcrème dan ook gebruiken om lachrimpels te voorkomen: slim!

7. Het is nooit te vroeg (of te laat) om met oogcrème te beginnen

Of je nu 25 of 65 bent: een goede oogverzorging heeft áltijd resultaat, ongeacht je leeftijd. Als je jong bent, helpt het om rimpels en kraaienpootjes te voorkomen, terwijl de ingrediënten in verzorgingsproducten voor onder de ogen ook helpen om de zichtbaarheid van rimpels en lijntjes te verminderen.

Onze beste oogcrèmes op een rijtje: