background image
Mijn Winkelmandje
Zó fijn is olie voor je huid! – Beauty & YOU

Zó fijn is olie voor je huid!

Gepost op 17/10/2018 in Skincare
HB_Olie_voor_de_huid_1900x1070

Plakkerig? Moeilijk aan te brengen? Vet? Als dit jouw gedachten zijn als je aan olie denkt: vooral even verder lezen. De nieuwe oliën zijn namelijk licht en droog!

Voeding voor je huid

Er verschijnen steeds meer fijne skincareproducten waarin olie de hoofdrol speelt. En dat is niet voor niets! Plantaardige olie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die je huid voeding en hydratatie bieden. Je huid heeft deze vetzuren nodig om soepel en elastisch te blijven. Olie versterkt de huideigen barrière zodat je huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Bovendien is olie rijk aan antioxidanten zoals vitamine E die je huid beschermen tegen veroudering.

Vet? Echt niet!

De plantaardige oliën die gebruikt worden in cosmetica, zijn lichtgewicht oliën die qua samenstelling erg lijken op je huideigen vetten. Dat betekent dat je huid ze heel snel opneemt, waardoor er geen vettig filmpje achterblijft. Daarom worden deze oliën ook wel ‘droge oliën’ genoemd. Bang voor een plakkerig gevoel of voor lastig aanbrengen hoef je dus niet te zijn: droge oliën werk je net zo makkelijk uit als een normale crème of bodylotion.

Welke olie?

Elke olie heeft zijn eigen voordelen. Jojoba-olie is een echte alleskunner die snel wordt opgenomen en diep hydraterend werkt. Tea tree olie staat bekend om zijn zuiverende werking, arganolie en amandelolie zijn een aanrader als je huid heel droog is. In cosmetica kom je ook veel minder bekende oliën tegen, zoals olie uit pistachenootjes of chiazaad.

Is olie ook geschikt voor een vette huid? Jazeker! Juist omdat je huid niet ontvet wordt, zal ze ook niet gestimuleerd worden om opnieuw talg aan te maken. Vet met vet bestrijden noemen we dat – en dat werkt!

Olie op maat