Contact Klantenservice Winkelzoeker
Go green met een duurzame beautyroutine! – Beauty Blog

Go green met een duurzame beautyroutine!

Gepost op 05/06/2024 in Skincare
duurzame-beautyroutine

Wereldmilieudag, dat is stilstaan bij ons milieu en de impact die wij daar op vestigen. Een hot topic waar je niet omheen kan. We leven, sprayen en smeren bewuster dan ooit! Maar hoe kun jij zelf je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Met deze tips maak ook jij het verschil in jouw beautyroutine!

Wat is duurzaamheid?

Short but powerfull: duurzaamheid betekent ronduit dat we onze planeet niet uitputten, zodat toekomstige generaties ook nog kunnen genieten van al het moois dat Moeder Natuur ons te bieden heeft. Het draait om bewuste keuzes maken die onze natuurlijke hulpbronnen beschermen en onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Tips voor een duurzame beauty routine

  • Bespaar water: Douche korter en sluit de kraan tijdens het tandenpoetsen om water te besparen. Elke druppel telt! Door minder water te verbruiken, draag je bij aan een gezondere planeet en verlaag je je waterfactuur!
  • Recycle: Sorteer je beautyverpakkingen waar mogelijk! Zo help je afval te verminderen en het milieu te beschermen.
  • Duurzame verpakkingen: Kies voor producten met gerecycleerde of recycleerbare verpakkingen. Deze kleine aanpassingen maken een groot verschil voor de hoeveelheid afval die we produceren. Minder plastic, meer duurzaamheid!
  • Natuurlijke ingrediënten: Ga voor beautyproducten met natuurlijke en biologische ingrediënten zonder microplastics. Ooit al gehoord van clean beauty? Ontdek hoe het je huid én milieu ten goede komt. WIN – WIN!
  • Dierproefvrij en vegan: Steun merken die cruelty free en vegan zijn. Ze testen niet op dieren en gebruiken geen dierlijke ingrediënten. Dit helpt dierenleed te verminderen en bevordert een ethische beauty industrie. Kies voor een wereld die beter is voor alle levende dieren!
  • Bewaar slim: Je beautyproducten bewaren doe je op een koele, donkere plek om hun levensduur te verlengen en ze langer vers te houden.  Je voorkomt verspilling en zorgt ervoor dat je producten optimaal blijven werken. Zo haal je het meeste uit je favoriete crèmes en serums!

Love the refill

Ben je al bekend met refill beauty? Steeds meer merken bieden navullingen aan voor je favoriete producten zoals: make-up, parfum, skincare en home essentials. Investeer één keer in een mooie en duurzame verpakking en vul deze steeds opnieuw bij. Dit bespaart niet alleen een hoop plastic afval, maar het is ook vriendelijk voor je portefeuille! Begin met een paar producten die je vaak gebruikt en kijk of er een refill voor bestaat. Het kan even wennen zijn, maar geloof het of niet, het voelt geweldig om bewuster te zijn met je beautyroutine. Je ziet er niet alleen fabulous uit, maar je draagt ook bij aan een schonere planeet!

Wat doe je met lege beauty verpakkingen?

Heb je een volle beauty stash en vraag je je af wat te doen met lege verpakkingen? Geen paniek, er zijn tal van groene oplossingen:

  • Check de recyclinginstructies en sorteer je verpakkingen in de juiste bak.
  • Retourneer lege verpakkingen naar de winkel. Bij ICI PARIS XL doe je mee aan onze Bring your bottle back actie! Breng je lege beautyverpakkingen terug en ontvang extra korting op je favoriete producten. Wij belonen je voor je milieuvriendelijke keuze!
  • Lege potjes? Geef ze een tweede leven! Gebruik ze als stijlvolle opbergbakjes voor je juwelen of andere kleine schatten.
  • Je eigen beauty tool maken? Ja, zeker! Bijvoorbeeld een gereinigd mascara borsteltje die je gebruikt om je wenkbrauwen mee te stylen.
1289889
1254602
37574
1194038
1199624
1154493
1310700
1174382
1263604
1299087

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!