Contact Klantenservice Winkelzoeker
NIEUW – Vitamine C + SPF, je nieuwe powercombinatie van Clay & Glow – Beauty Center

NIEUW – Vitamine C + SPF, je nieuwe powercombinatie van Clay & Glow

Gepost op 14/05/2023 in Skincare

Vitamine C is een ontzettend krachtig ingrediënt in skincare. Het bestrijdt effectief de eerste tekenen van huidveroudering en zorgt voor een stevige, glanzende huid. Daarnaast is het een sterke antioxidant die schadelijke factoren van buitenaf tegengaat. Dit maakt het een ideale combinatie met de zonnebrandcreme die ook jouw huid beschermt.

Hoe werkt zonnebrand?

Een zonnebrandcrème beschermt de huid tegen UV-straling. SPF beschermt de huid door de UV-stralen van de zon te reflecteren of te absorberen. De Protecting Day Cream SPF30 bevat ingrediënten die zowel UVA– als UVB-stralen absorberen voordat ze de huid kunnen beschadigen. Deze organische UV-filters zetten de UV-straling om in een kleine hoeveelheid warmte die vervolgens wordt afgegeven aan de atmosfeer. Op deze manier wordt de huid beschermt tegen de negatieve invloeden van UV-straling.

1167863

Wat doet vitamine C voor de huid?

Vitamine C is een antioxidant met meerdere voordelen voor de (verouderde) huid. Zo ondersteunt vitamine C de aanmaak van collageen, wat zorgt voor een stevigere, soepelere huid. Maar nog relevanter is dat het Vitamine C Serum de huid beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Het voorkomt of vermindert de schade aan cellen door de productie van zeer reactieve (zuurstof)moleculen, ook wel vrije radicalen genoemd, te neutraliseren.

1128285

De gouden combinatie: vitamine C + SPF

Een dynamisch duo die samenwerken om de huid nog beter te beschermen: het Vitamine C Serum en de Protection Day Cream SPF30. Vitamine C verhoogt de werking van SPF, wat de huid niet alleen beschermt tegen UV-straling, maar ook indirect vroegtijdige huidveroudering verlaagt. Overige vrije radicalen die vrijkomen, worden geneutraliseerd door vitamine C. Geweldig, niet waar?!

Andersom versterkt de SPF ook de werking van vitamine C. Vitamine C is heel instabiel en verliest zijn werkzaamheid bij oxidatie. Gelukkig zet een zonnebrandcrème deze vrije radicalen om in kleine hoeveelheden warmte en verkleint de kans op oxidatie.

Fun fact: ons Vitamine C serum bevat ascorbinezuur, een afgeleide vorm van vitamine C dat het meest stabiel en effectief is voor de huid. Dit ingrediënt werkt extra goed met andere antioxidanten, zoals niacinamide, een andere stof die ook in het serum zit.

Hoe te gebruiken?

Om de huid te voorzien van extra bescherming kun je beginnen met het Vitamine C serum op een schone huid. Laat het serum vervolgens ongeveer 10 minuten intrekken, zodat de huid de actieve ingrediënten goed kan opnemen. Tot slot breng je een dunne laag van de Protecting Face Sunscreen SPF30 aan, om de huid te beschermen tegen zonnestralen én HEV blauw licht van beeldschermen.

Worden deze twee producten ook jouw nieuwe powercombo? Of ben je benieuwd naar nog meer producten? Neem dan snel een kijkje op de Clay&Glow pagina!