background image
Mijn Winkelmandje
Eerste hulp bij vervuiling: zo bescherm je je huid – Beauty Center

Eerste hulp bij vervuiling: zo bescherm je je huid

Gepost op 05/03/2021 in Skincare
Eerste hulp bij vervuiling: zo bescherm je je huid

Dat je huid beschadigd kan raken door de zon en je leefgewoontes, is niks nieuws. Maar ook vervuiling kan je huid vroegtijdig doen verouderen! Zo bind je de strijd aan.

Wat doet vervuiling met je huid?

Smog, fijn stof, ozon, roetdeeltjes en zware metalen hangen als piepkleine deeltjes in de lucht. Ze zijn zó klein dat ze met gemak in je poriën kunnen kruipen. Dat levert om te beginnen verstopte poriën op en dat kan weer leiden tot onzuiverheden, mee-eters en acne.

Maar de vervuiling dringt ook dieper in je huid en versnelt daar de huidveroudering. De vervuilende deeltjes kunnen de pigmentcellen bovendien triggeren, waardoor die actiever worden en er pigmentvlekken ontstaan.

1

Bescherm je huid

Gelukkig zijn er heel wat verzorgings-producten die schadelijke vervuiling neutraliseren. Ze bevatten naast een SPF tegen de zon speciale stoffen die je huid weerbaar maken tegen de vervuiling.

De City Block Face Protector van Clinique helpt het voorkomen van die toekomstige schade aan je gezicht door de zon en vervuiling. Breng deze aan over je moisturizer, als laatste stap in je verzorgingsroutine.

2

Investeer in antioxidanten

Vervuilende deeltjes brengen een reactie teweeg in je huid. Daarbij ontstaan vrije radicalen, agressieve deeltjes die je huidcellen kunnen beschadigen. Hierdoor worden collageen en elastinevezels afgebroken en verloopt de celvernieuwing niet meer optimaal.

Resultaat: je huid veroudert sneller. Om die vrije radicalen onschadelijk te maken, heb je antioxidanten nodig. Die ‘vangen’ vrije radicalen waardoor ze geneutraliseerd worden – je huid heeft er dan geen last meer van. DayWear Anti-Oxidant 72H-Hydration Sorbet Crème SPF 15 van Estée Lauder helpt je huid te ontgiften.

3

Detox je huid

Met een goede reiniging haal je alle vuildeeltjes, zware metalen en andere verontreiniging weer van je huid. Met name ’s avonds is een intensieve reiniging aan te raden. Gebruik bijvoorbeeld de Purifying Gentle Foaming Cleanser van Clarins, die is speciaal ontwikkeld met plantenextracten om de schadelijke effecten van vervuiling tegen te gaan. 

Daarnaast kun je je huid een of twee keer per week detoxen met behulp van een ontgiftend masker zoals het Waso Purifying Peel-Off Mask van Shiseido met de plantaardige kracht van rode shiso. Daarmee herstel je de huid na blootstelling aan verontreinigende stoffen en haal je je meest frisse huid tevoorschijn.

4

Red de huid van de man

Mannen hebben grotere poriën en een vettere huid dan vrouwen. Vervuiling zal zich dus sneller aan hun huid hechten en kan makkelijker in de poriën doordringen. Voor mannen die houden van het stadsleven is een antipollutieverzorging dus ook een goed idee!

Deze Aquapower van Biotherm biedt dagelijkse bescherming tegen uv en vervuiling.