background image
Mijn Winkelmandje
De waarheid over wallen – hoe kom je ervan af? – Beauty & YOU

De waarheid over wallen – hoe kom je ervan af?

Gepost op 24/05/2019 in Skincare
Close up portrait of beautiful woman with masks on lower eyelids looking down and smiling. Isolated on white background

Na een onrustige nacht kijk je ‘s ochtends in de spiegel en daar zijn ze … wallen! Man of vrouw, we hebben er allemaal weleens last van. Wij delen de waarheid over wallen en handige tips om ervan af te komen. 

Wallen versus donkere kringen

Het liefst worden we allemaal fris en fruitig wakker, zonder wallen. Wallen geven een vermoeide en verouderde blik en daar willen we zo snel mogelijk vanaf! Wist je dat wallen iets anders zijn dan donkere kringen? Donkere kringen zijn zichtbare bloedvaten onder de huid, die bij een dunne huid extra zichtbaar zijn. Het hebben van donkere kringen is vaak een kwestie van erfelijkheid. Pech dus. Gelukkig zijn ze goed weg te werken. Een dekkende concealer is hierbij jouw go-to product!

Oorzaak

Bij wallen zit het net wat anders. Wallen zijn een soort ‘kussentjes’ onder het oog, veroorzaakt door vocht- of vetophopingen. Wallen veroorzaakt door vetophoping zijn grotendeels erfelijk, maar wallen veroorzaakt door vocht zijn vaak het gevolg van een ongezonde levensstijl. Verkeerde voeding (producten met cafeïne, alcohol of teveel zout) weinig slaap en het hebben van stress zijn veelvoorkomende oorzaken. Gebalanceerd eten, voldoende water drinken en rust houden kan helpen de vochtwallen onder je ogen te verminderen.

Maar wist je dat wallen lang niet altijd hieraan te wijten zijn? Zelfs als je gezond leeft en voldoende slaapt kunnen wallen ontstaan. Hier had je misschien niet aan gedacht, maar juist jouw slaaphouding kan wallen veroorzaken. Door een verkeerde houding kan er teveel vocht naar je ogen komen. Op je rug slapen of een extra kussen onder je hoofd kan dit voorkomen. Nog een leuk wallenfeitje: knipperen met je ogen is super belangrijk voor een frisse blik! Door te knipperen verdeel je het vocht in je ogen, waardoor je deze goed gehydrateerd houdt. Klinkt gek, maar probeer soms bewust wat meer met je ogen te knipperen. Een andere onbekende oorzaak is het te ruw reinigen van de huid. Door wrijving kun je de adertjes onder je ogen beschadigen en wordt de huid dikker en donkerder. Voorzichtig dus! Gelukkig zijn er naast deze trucjes talloze effectieve producten om wallen te verminderen, voor vrouwen én voor mannen!

Oogproducten voor hem

  • Clinique Anti Fatigue Depuffing Eye Gel: met dit verkoelende product masseer jij de wallen al rollend weg! De gel heeft een oplichtend effect en werkt perfect tegen
  • Clarins Anti Fatigue Eye Serum: dit verzorgende serum is er niet alleen om wallen en donkere kringen te bestrijden, maar ook de eerste tekenen van huidveroudering. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!
  • Biotherm Age Fitness: deze frisse gel bevat groene en blauwe alg extracten. Deze extracten maken de huid onder jouw ogen zachter en wallen en donkere kringen minder zichtbaar. De gel is niet vet en trekt snel in. Handig!

Oogproducten voor haar