background image
Mijn Winkelmandje
7 Slimme manieren om je make-up te fixeren – Beauty & YOU

7 Slimme manieren om je make-up te fixeren

Gepost op 07/11/2019 in Make-up
7 Slimme manieren om je make-up te fixeren

Van kerstborrel tot nieuwsjaarsparty: in december volgen de feestjes elkaar in rap tempo op. Daarom verklappen wij je de beste tips om je make-up te fixeren, zodat jij tot in de kleine uurtjes door kunt feesten!

Layering met make-up

Make-up producten waar ‘longlasting’ of ‘extra hold’ op staat, zijn perfect voor een feestje. Die zijn beter bestand tegen warmte en transpiratie en zullen langer mooi blijven zitten. Daarbij is het belangrijk dat je het product niet te dik aanbrengt. Leg meerdere dunne laagjes over elkaar, zodat elk laagje steeds goed op het onderliggende kan hechten. Op die manier kun je bijvoorbeeld je oogschaduw, je blush, je mascara en je lipstick in laagjes opbouwen. Zo blijft je make-up extra lang zitten!

Qiriness Hydration Moisturizng Balm en Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly
1

Begin met moisturizer

Op een droge huid lijkt make-up in de loop van de dag te verdwijnen, op een vette huid loop je het risico dat de kleuren uitlopen en vervagen. Voor een langhoudend effect begin je je make-up daarom altijd met de juiste moisturizer. Qiriness Hydration Moisturizng Balm is fijn als je huid wat droger is, Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly is geschikt voor een gemengde of vettere huid.

Velvet Matte Face Primer van BE Creative Make Up en Eye Primer van Anastasia Beverly Hills
2

Perfect met primer

Primer werkt als een hechtlaagje tussen je huid en je make-up. Het zorgt voor een fluweelzachte basis waarop je make-up goed pakt en maakt tegelijk de textuur van je huid mooi glad en egaal. Je kunt de Velvet Matte Face Primer van BE Creative Make Up aanbrengen op je hele gezicht onder je foundation. Voor je ogen gebruik je liever een speciale oogprimer die is ontwikkeld voor de tere huid rondom je ogen, zoals Eye Primer van Anastasia Beverly Hills.

Perfecting Loose Powder van Estée Lauder
3

Laagje losse poeder

Je foundation blijft langer zitten wanneer je hem fixeert met een dun laagje losse poeder. Daarmee ga je glimmen tegen en blijft je foundation de hele dag vlekkeloos. De truc is om niet te veel poeder te gebruiken, om zo de oude-besjes-look te voorkomen. Neem een beetje poeder op met een grote kwast en tik het teveel aan poeder af. Kwast daarna luchtig over je hele gezicht. Perfecting Loose Powder van Estée Lauder bevat subtiele goudkleurige pigmenten om te teint te verhelderen.

Double Fix van Clarins
4

Mascara zonder zorgen

Is je favoriete mascara niet waterproof? Dan geef je hem gewoon een topcoat die wél waterbestendig is! Double Fix van Clarins legt een transparant laagje over je eigen mascara, zodat die waterproof wordt. Nu kun je dansen tot diep in de nacht, zonder risico op vlekken of vegen!

compactpoeder van BE Creative Make Up
5

Laagjes op je lippen

We zeiden het hierboven al: meerdere dunne laagjes aanbrengen is jouw troef om je make-up te fixeren. En dat geldt zeker ook voor je lippenstift! Je begint met een dun laagje transparante compactpoeder, bijvoorbeeld van BE Creative Make Up. Daarna breng je je lipstick aan. Hap even af op een tissue en breng vervolgens nóg een laagje transparante poeder aan. Daarover komt het laatste laagje lippenstift. Je zult zien: de kleur hecht fantastisch en doorstaat zelfs het kerstdiner!

All Nighter Long Lasting Make-Up Setting Spray van Urban Decay
6

Ready, set(ting), go!

Heb je je partylook helemaal aangebracht? Dan verstuif je er wat setting spray overheen. All Nighter Long Lasting Make-Up Setting Spray van Urban Decay fixeert je make-up en houdt hem tot 16 uur lang op z’n plek. Tip: je kunt de spray ook op een oogschaduwkwast sprayen voordat je de oogschaduw aanbrengt. Zo maak je je oogschaduw longlasting.

Oil-Blotting Paper van Shiseido Essentials
7

Tackel de glans

Wanneer je huid warm wordt, ligt glim op de loer. De talg die je huid laat glanzen, ‘weekt’ je make-up los waarna je zorgvuldig aangebrachte look zo van je gezicht glijdt. Zorg er dus voor dat je Oil-Blotting Paper van Shiseido Essentials in je tas hebt zitten. Daarmee dep je de talg van je huid, zonder je make-up mee te nemen. Zo blijft je teint fris tot in de vroege ochtend!