background image
Mijn Winkelmandje
Grote schoonmaak voor je penselen & blenders! – Beauty Center

Grote schoonmaak voor je penselen & blenders!

Gepost op 28/12/2017 in Make-up
REINIGEN_BORSTELS_V2_1900x1070

Omdat je penselen, sponsjes en blenders elke dag in contact komen met je huid, is regelmatig schoonmaken echt een must. Dat is hygiënisch én werkt veel prettiger!

3 redenen waarom je je beautytools maar liever schoon kunt houden

  1. Je penselen en sponsjes gaan veel langer mee.
  2. Je hebt minder kans op verstopte poriën en onzuiverheden.
  3. Je kunt je make-up veel mooier aanbrengen en uitwerken.

Zo maak je je penselen schoon

Gebruik je foundation, dan is het belangrijk om je tool dagelijks even schoon te spoelen. Makkelijker is het, om even een speciale kwastenreiniger op de haartjes te spuiten.  Zo voorkom je dat zich bacteriën ontwikkelen en bovendien krijgen je penselen zo een fijne, frisse geur.  Penselen met synthetische haren drogen sneller uit, dus gebruik je die, wees dan extra zorgvuldig.

Eén keer per week voer je een grondige reiniging uit. Maak een sopje van lauw water en een milde zeep (of shampoo) en beweeg je kwast daarin op en neer. Dan goed uitknijpen en uitspoelen. Ga door tot het water helemaal schoon en helder blijft. Knijp het overtollig water uit de kwast, breng hem in model en laat hem liggend op een handdoek drogen.

Tip: voor de reiniging van penselen die je gebruikt voor crèmemake-up (zoals foundation, crèmeoogschaduw of concealer) meng je wat olijfolie met zeep. Daarmee krijg je de aangekoekte restjes veel makkelijker los!

Zo worden je sponsjes weer lekker fris

De sponsjes waarmee je foundation aanbrengt, kun je na elk gebruik even uitspoelen onder de kraan. En ook hiervoor geldt: één keer per week verdienen ze een grote schoonmaak. Maak je sponsjes nat, doe er een druppel vloeibare zeep of douchegel op en knijp in de spons zodat de zeep zich goed verdeelt. Spoel de sponsjes dan uit onder de kraan.

Wil je het liefst elke dag een schoon sponsje, dan is het slim om een voorraadje in huis te hebben. Je pakt dan elke ochtend een nieuwe, gooit ze na gebruik in een bakje en één keer per week maak je ze allemaal tegelijk schoon.

Tip: maak het jezelf nóg makkelijker: sponsjes mogen namelijk gewoon in de wasmachine op 40 graden. Stop ze in een waszakje om ze te beschermen en gooi ze natuurlijk niet bij de witte was!

Zo reinig je je beautyblender

Ook je beautyblender moet je regelmatig reinigen, zodat bacteriën geen kans krijgen. Maak de spons goed nat en doe er de solid cleanser op die speciaal voor de beautyblender is gemaakt. Masseer de zeep in de spons en knijp goed, zodat de zeep verdeeld wordt. Spoel de blender uit onder de kraan. Herhaal dit tot het water dat je uit de spons drukt helemaal helder is.

Don’t: stop je beautyblender nooit in een afgesloten plastic doosje of in je dichte make-uptas. Je loopt dan risico op schimmelvorming. Bewaar je spons in een ademend zakje of laat hem drogen in een goed geventileerde ruimte.

Tip: gebruik een antibacteriële zeep (zoals Dettol) als je je beautyblender extra schoon wilt hebben. Of zet hem na het reinigen in een bakje met water in de magnetron. Na ongeveer 2 minuten zijn alle bacteriën verdwenen!Article tags: penseel, reiniging, sponsje