Contact Klantenservice Winkelzoeker
5 Mascaratips voor gevoelige ogen – Beauty Blog

5 Mascaratips voor gevoelige ogen

Gepost op 27/06/2019 in Make-up

Ook als je gevoelige ogen hebt, kun je prima mascara dragen. Met deze mascaratips van Beauty Expert Insaf weet je precies waar je op moet letten, zodat jij kunt stralen zonder tranen!

Mascaratips voor gevoelige ogen

Je ogen kunnen door allerlei oorzaken extra gevoelig zijn. Het dragen van contactlenzen, luchtvervuiling, airconditioning, werken achter een pc of hooikoorts: het kan er allemaal voor zorgen dat je ogen rood worden, prikken en gaan tranen.

Moet je mascara direct de prullenbak in als je gevoelige ogen hebt? Gelukkig niet! Met de juiste producten én de juiste reinigingsroutine kun je gewoon je favoriete ooglook blijven dragen! O ja: je mascara elke drie maanden vervangen is extra belangrijk als je gevoelige ogen hebt!

Gebruik een primer voor je wimpers
1

Gebruik een primer voor je wimpers

Om je wimpers te beschermen is het slim om een primer te gebruiken onder je mascara. Zo’n primer heeft verzorgende eigenschappen en houdt je wimpers goed gehydrateerd en soepel. Een primer kan zelfs het uitvallen van je wimpers helpen voorkomen. Bovendien vormt primer een stevig laagje onder je mascara, waardoor het volume-effect dubbel zo groot is.

Dior Show Maximizer 3D Plumping Lash Primer geeft je wimpers een echte boost: na twee weken zien ze er voller, langer en sterker uit. Zo kun je makkelijk ook eens een dagje zónder mascara!

Check bij felgekleurde mascara de samenstelling
2

Check bij felgekleurde mascara de samenstelling

Felgekleurde wimpers zie je dit seizoen heel veel! Staat fantastisch, maar als je gevoelige ogen hebt is deze trend misschien niet de jouwe. De kleurstoffen in zo’n mascara kunnen namelijk een overgevoeligheidsreactie geven. De huid rondom je ogen voelt dan prikkerig of branderig aan. Je herkent ze op het etiket aan het kleurindexnummer (CI), bijvoorbeeld CI 73000 voor indigoblauw en CI 77491 voor rood. Met zwarte mascara loop je dat risico niet.

Wil je jouw wimpers net even dat extraatje geven? Daar heb je geen kleur voor nodig! Ga voor Hollywoodwimpers met een mooie krul en probeer de Shiseido Eyelash Curler. Wél de open blik, níet de gevoeligheid!

Draag geen waterproof mascara
3

Draag geen waterproof mascara

Heb je gevoelige ogen, dan kun je waterproof mascara beter vermijden. De samenstelling van deze mascara’s is anders dan van klassieke en bovendien is hij moeilijker te verwijderen. Hard boenen is het laatste wat je wilt als je gevoelige ogen hebt! Een klassieke mascara is dus een betere keuze en nóg fijner is het om een mascara te kiezen die oftalmologisch (dus door oogartsen) is getest.

Clinique High Impact Mascara geeft je wimpers zowel lengte als volume. De formule bevat geen parabenen, ftalaten of parfum.

Kies een milde remover op waterbasis
4

Kies een milde remover op waterbasis

Om je oogmake-up te verwijderen kies je het beste een remover op waterbasis. Producten met olie kunnen namelijk een filmpje achterlaten dat jouw gevoelige ogen kan irriteren. Helemaal fijn is het wanneer je oogmake-up remover de tere huid rondom je ogen kalmeert en verzacht. Ga nooit slapen zonder je mascara te verwijderen, want ook dát kan huidproblemen geven en je ogen gevoeliger maken!

Clarins Démaquillant Douceur bevat kalmerend rozenwater en korenbloem. Ideaal om soepel en snel je make-up te verwijderen, zelfs als je lenzen draagt.

Laat je remover even intrekken
5

Laat je remover even intrekken

Wrijven en boenen zijn a big ‘no-no’ als je mascara wilt verwijderen. Breng de remover aan op een wattenschijfje, druk dat tegen je ogen en laat het minstens tien tellen intrekken. De mascara lost dan op zodat je hem makkelijk weg kunt vegen. Altijd van boven naar beneden wrijven, dan belast je je wimpers én je huid het minste. Reinig daarna de huid met een lotion, om de laatste restjes weg te halen.

Sisley Lotion Tonique Aux Fleurs is alcoholvrij en geschikt voor de gevoelige huid. Aanbrengen op een wattenschijfje en daarmee zacht over je ogen gaan.