Contact Klantenservice Winkelzoeker
Statisch en futloos haar? Zo kom je er vanaf! – Beauty Center

Statisch en futloos haar? Zo kom je er vanaf!

Gepost op 17/01/2024 in Haar

Beauty Tips by @Vera

Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren:

Statisch, futloos en klitten! Je haar heeft veel te verduren tijdens de winter maanden. Maar hoe kom je hier vanaf? Ik deel mijn tips met je!

Tip 1. Zorg voor een extra boost van binnenuit

Door kou, regen en wind word je haar automatisch droger met meer kans op splitsen. Het is daarom essentieel om je haar goed te voeden. Ik heb fijn haar wat van nature snel klit, dus voor mij is dit extra belangrijk. Ik heb onlangs de Olaplex No3. Hair Perfector ontdekt en ik ben heel enthousiast. Deze innovatieve bond builder zorgt ervoor dat haarschade op moleculair niveau wordt hersteld en haarbreuk verminderd. Ik breng het product aan op nat haar en laat het vervolgens 10 minuten intrekken. Daarna spoel ik het goed uit en maak ik mijn haircare routine af met shampoo en conditioner. Na slechts een aantal keren wassen merkte ik al verschil en werd mijn haar soepeler. Dit is de perfecte basis in je winterse haarverzorgingsroutine!

1254644

Tip 2. Beperk je wasbeurten en gebruik een masker

Door veelvuldig wassen worden je haar- en hoofdhuid droger. Ik was mijn haar daarom 2 keer per week. Ik borstel mijn haar ook pas als het droog is, als je dit op nat haar doet, heb je meer kans op breuk. Laat het ook eens aan de lucht drogen in plaats van föhnen, of gebruik een styling tool met koude lucht. Let er wel op dat je niet naar buiten gaat als je haar nog vochtig is. Zonde als je mooie lokken bevriezen!

In de winter breng ik ook vaker een haarmasker aan, om de vochtbalans te herstellen. Dit zorgt ervoor dat mijn haar minder statisch en klitterig wordt. Ik gebruik het Sisley Regenerating Haircare Mask. Door de speciale proteïnesvitaminen en mineralen in dit masker word je haar vanaf de haarwortel versterkt en beschermd tegen uitdroging. In een eerdere blog heb ik mijn enthousiasme al gedeeld, en dit product is nog steeds niet weg te denken uit mijn routine. 

947797

Tip 3. Bescherm je haar van buitenaf

We weten allemaal dat ons haar, met name in de winter, veel te verduren heeft. Daarom is het ook belangrijk om je haar van buitenaf te beschermen. Na elke wasbeurt gebruik ik Olaplex Bond Protector No9. Dit leave-in serum breng je aan op vochtig haar en is rijk aan een antioxidant rijke rode alg extract. Ook bevat het de Olaplex bond building technologie welke het haar beschermt tegen vervuiling en anti-statisch is. Het vormt daarmee een schild tegen beschadigingen van buitenaf, waardoor je haar minder futloos wordt. Het is tevens een hittebeschermer tot 232 graden. Dit is de holy grail en mijn geheim voor gezond haar in de winter. Sinds ik dit gebruik is mijn haar zichtbaar gezonder, minder futloos en heb ik minder klitten. Echt de ultieme tip!

1254693

Tip 4. Draag je haar vast én gebruik een scrunchie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn haar wil niet leuk zitten als het koud is. Ik vind het daarom fijn om mijn haar in de winter vast te dragen. Je ontkomt er niet aan dat je lekkere warme sjaal ervoor zorgt dat je haar statisch en klitterig wordt. En dat is niet de bedoeling, toch? Mijn go to look is een rommelige knot. Maar ook een hoge staart of invlecht beschermen je haar tegen klitten. Het is wel belangrijk dat je het elastiek niet te strak draagt. Mijn ultieme favoriet zijn de scrunchies van Invisibobble. Scrunchies zijn niet schadelijk voor je haar en omdat er een Invisibobble elastiek in zit blijft je haar lang op zijn plek. Gemak dient de mens toch?

Tip: als je scrunchie is uitgerekt hoef je hem alleen even kort in heet water te leggen. Dit zorgt ervoor dat hij weer naar zijn originele grootte terugkeert.

1256408

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!