Contact Klantenservice Winkelzoeker
Gezonde haarroutine: mijn tips voor stralend haar! – Beauty Blog

Gezonde haarroutine: mijn tips voor stralend haar!

Gepost op 27/03/2024 in Haar

Beauty Tips by @Nicky
Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren: 

Het haar is een van de meest opvallende kenmerken van je uitstraling. Of je nu lang, kort, krullend of steil haar hebt, het verzorgen van je haren is essentieel. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel producten die je hierbij kunnen helpen. In deze blog deel ik tips die bij kunnen dragen aan gezond stralend haar. 

Wassen

Regelmatig je haar wassen met een shampoo en conditioner dat bij je haartype past, is een echte must! Het helpt overtollig vet en vuil te verwijderen, waardoor je haar schoon en glad blijft. Tegenwoordig gebruik ik ook de pre-shampoo van Olaplex. Dit is dus een shampoo voordat je je haren wast die je moet laten inwerken. Ik gebruik dit een keer per week en mijn haar ziet er gezonder uit nadat ik dit gebruikt heb. Het helpt ook haarbreuk en gespleten haarpunten te verminderen!

1254644

Haarmasker

Net zoals onze huid af en toe extra hydratatie nodig heeft, heeft ons haar dat ook. Het regelmatig aanbrengen van een haarmasker kan helpen om het haar te hydrateren, te voeden en te herstellen. Dit kan een haarmasker voor onder de douche zijn, maar ook een leave-in! Ik verf mijn haren altijd hierdoor merk ik dus dat mijn haar wat beschadigd is. Af en toe verwen ik mijn haar met m’n favoriete product de Leave-in Molecular Repair van K18. De unieke samenstelling maakt schade, veroorzaakt door chemische behandelingen, ongedaan. Het resultaat? Zachte en stralende haren!

1240042

Vergeet je hoofdhuid niet!

Vaak wordt de nadruk gelegd op het stylen en behandelen van het haar. Daarnaast is het even belangrijk zo niet belangrijker om aandacht te besteden aan het verzorgen van je hoofdhuid. Regelmatig reinigen en exfoliëren van de hoofdhuid kan helpen om vuil, olie en productresten te verwijderen. Ik gebruik hiervoor de Scalp Exfoliator van Tange Teezer. Daarnaast gebruik ik het Abeille Royale Scalp Serum van Guerlain. Dit serum bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten en doet wonderen voor je haar! Ik breng het serum na het wassen aan op mijn hoofdhuid en masseer het licht in. Dit doe ik vaak 2 keer per week. Mijn haar is er voller en steker van geworden. Ook merk ik dat het mijn hoofdhuid voedt en hierdoor minder droog is. 

1115384
1155179

Satijnen kussensloop

Het lijkt misschien een kleine verandering, maar slapen op een satijnen kussensloop kan een groot verschil maken voor de gezondheid van het haar. In tegenstelling tot katoen, veroorzaakt satijn geen wrijving, wat kan leiden tot klitten en beschadiging van het haar. De producten van Satin Beauty Collection zijn hiervoor ideaal. Dit merk heeft satijnen kussenslopen in veel kleuren waardoor het altijd mooi staat in je slaapkamer.

1252908

Door deze eenvoudige tips en producten te gebruiken voor je haarroutine, kun je gezond haar krijgen. Vergeet niet dat consistentie en geduld de sleutel zijn tot het behalen van de beste resultaten. Dus blijf trouw aan je haarverzorgingsroutine, succes!

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!