Contact Klantenservice Winkelzoeker
Weten hoe je een geur het beste test? – Beauty Blog

Weten hoe je een geur het beste test?

Gepost op 03/11/2021 in Geuren

PSSST…

Weten hoe je een geur het beste test?

Er zijn talloze beautygeheimen die je helpen om je allermooiste eigenschappen te benadrukken en jou laten stralen. Wij zetten deze secrets voor jou op een rij.

1. De eerste indruk
Een parfum uitkiezen is net zo persoonlijk als het kiezen van de perfecte outfit of lipstick. Om een eerste selectie te maken, kun je beginnen een parfum op een papier, een zogenaamd geurkaartje, te sprayen. Wapper het geurkaartje heen en weer onder je neus, sluit je ogen en adem in. Dit geeft een goede eerste indruk of de geur bij je past. 

2. Op de huid sprayen
Heb je een parfum gevonden die je aanspreekt? Dan raden we je aan de geur ook altijd op de huid te testen. Op een kaartje kan een geur nog zo lekker zijn, het kan zijn dat dezelfde parfum op jouw huid toch nét anders reageert. Zorg ervoor dat je geen andere geuren, zoals een geparfumeerde bodylotion op hebt. Deze kunnen de geur van het parfum beïnvloeden. De binnenkant van de pols, de rug van je hand of je onderarm zijn geschikte plekken om parfums te testen. Op je huid testen is ook een goede manier om erachter te komen of een parfum lang blijft hangen.  

3. Neem de tijd 
Een parfum is opgebouwd uit meerdere geurlagen: topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten ruik je het eerst, daarna volgen de hartnoten en de basisnoten blijven het langst hangen. Wacht na het sprayen minimaal drie tot vijf minuten voordat je het parfum ruikt. Dan merk je het best hoe de topnoten zich ontwikkelen. Bovendien heeft een parfum even de tijd nodig om met jouw lichaamsgeur te mengen. De zuurtegraad van je huid is bepalend voor hoe een parfum bij jou ruikt. Ruik na 30 minuten nog eens om te zien hoe de geur zich heeft ontwikkeld en zeker te zijn dat dit de juiste parfum voor jou is.  

4. Maximaal 3 parfums 
Test nooit meer dan drie parfums achter elkaar. Je reukvermogen kan gemiddeld maar drie geuren aan, voordat het in de war raakt. Breng de eerste geur aan op één van je polsen. Test de tweede geur op je andere pols en de derde op de binnenkant van je elleboog. Om je reuk te neutraliseren, kun je tussen het testen door aan koffiebonen ruiken. Ook een slokje water drinken of een stuk chocola eten zou hetzelfde effect hebben. Wacht in elk geval steeds een paar minuten tussen de spraybeurten, zodat je neus letterlijk op adem kan komen en je elk parfum goed kunt beoordelen.