Contact Klantenservice Winkelzoeker
Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette – Beauty Blog

Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

Gepost op 30/08/2023 in Geuren

Iedereen kent het wel: je bent op zoek naar een nieuw parfum, maar je weet niet of je nu een eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne moet kiezen. Wij leggen je het verschil uit, zodat jij precies weet welke geur je moet shoppen bij ICI PARIS XL!

Wat is parfum en welke soorten bestaan er?

Parfum. Iedereen weet waar je het kan vinden, maar wat is het? Een mengsel met verschillende geurstoffen waardoor een specifiek aroma met verschillende geurnoten zich verspreidt. Met le parfum benader je de hoogste concentratie van de vier populairste soorten met 22% parfumolie en een indrukwekkende levensduur. De twee meest bekende? Eau de parfum, ideaal voor een date, tweede in rang als het om diepte en inhoud gaat én de uiterst populaire keuze bij vele klanten. Eau de toilette, lichter en ideaal voor iedereen die de wereld van parfum leert kennen. Als laatste in rang? Eau de cologne met de laagste concentratie parfumolie.

Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

En nu zoek je dus een nieuw parfum, maar wat neem je dan en hoe maak je je keuze? Het verschil tussen een eau de parfum en eau de toilette zit hem in de concentratie van parfumoliën. De concentratieniveaus van een geur bepalen de sterkte en de levensduur, maar ook de projectie en sillage. Hoe hoger het olieniveau, hoe krachtiger de geur en hoe langer je hem na het sprayen blijft ruiken. Simpel toch?

Wat is eau de cologne?

Met een opvallend lagere concentratie van 2-5% behoort een eau de cologne toch nog tot de vijf populairste soorten parfums. Een geweldige optie als je ’s avonds uit gaat voor een snelle hap of een spontaan drankje met een vriend, want deze geur blijft tot ongeveer 2 uur op je huid achter. Ondanks dat veel mensen het woord ‘cologne’ associëren met mannengeuren, vind je in de parfumerie ook heel wat damesgeuren en unisexgeuren terug. Ideaal om te delen dus!

Wat is eau fraiche?

Hou je écht niet van een te sprekende geur die lang blijft hangen? Dan is eau fraiche aan de andere kant van het spectrum parfum dé oplossing. Een vrij zeldzaam gebruikte geur die met slechts 1-3% de minste hoeveelheid aan olie bevat in vergelijking met zijn varianten. Ideaal als je houdt van een heel subtiele geursluier samengesteld uit plantenaroma’s. Geen zware geur op je huid, maar wel een licht sprankelend water die om je heen rust.

Dus: welk soort parfum past bij mij?

Nu je het verschil kent tussen al deze soorten parfum, komt het spannende gedeelte – beslissen wat het beste bij jou past! Als je een luxueuze geur wilt, die uren aanhoudt, kies dan voor een eau de parfum of parfum. Wil je een geur die je met het volste vertrouwen elke dag of op kantoor kunt dragen, probeer dan een eau de toilette. En tot slot ga je voor een eau de cologne als je snel een opfrissend geurtje wilt dat niet té overweldigend is.

Nog niet helemaal zeker? Lees dan eerst onze slimme tips om online dé ideale geur te vinden. Of probeer onze Fragrance Finder om jouw perfecte match te vinden!

1193947
1111611
1172807
1080909
37360
1185393
1198217
1197888
1105997
1193051
1134046
1172828

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!