background image
Mijn Winkelmandje
7 tips om er als man jonger uit te zien – Beauty & YOU

7 tips om er als man jonger uit te zien

Gepost op 12/02/2021 in Mannen
7 tips om er als man jonger uit te zien

“Je bent maar zo oud als je je zelf voelt.” Maar wat als je er precies even jong zou kunnen uitzien als je mentale leeftijd? Met deze 7 makkelijke verzorgingstips zie jij er ineens een stuk jonger uit!

Hoe kan ik er jonger uitzien?

Die eerste rimpel spotten of die eerste grijze haar ontdekken: de eerste tekenen van veroudering zien, kan heel confronterend zijn. Natuurlijk heeft elke leeftijd zijn charmes, maar wil jij er altijd op je best blijven uitzien. En daar hoef je heus geen botox voor te gebruiken! Door elke dag enkele extra stappen in je verzorgingsroutine te integreren, zie jij er meteen jonger uit.

Age Fitness Advanced Dagcrème van Biotherm
1

Gebruik anti-age dagcrème

Voorkomen is beter dan genezen. Investeer daarom in een goede anti-age dagcrème die voorkomt dat fijne lijntjes of rimpels zich gaan vormen. Gebruik hem elke ochtend én elke avond voor het slapengaan voor het beste resultaat. Age Fitness Advanced Dagcrème van Biotherm beschermt je huid minstens 12 uur lang en pakt tegelijkertijd de allereerste tekenen van huidveroudering aan.

Brume Solaire Hydratante van Biotherm
2

Sla de zonbescherming niet over

Gebruik jij enkel zonbescherming op vakantie? Geen goed idee! De zon is een van de voornaamste oorzaken van huidveroudering. Zelfs als het bewolkt is, kunnen schadelijke zonnestralen je huid immers bereiken én aantasten! Breng dus elke ochtend na je dagcrème een goede zonnebescherming aan. Handig: de beschermende mist Brume Solaire Hydratante van Biotherm kan je gewoon op je huid sprayen en voelt niet plakkerig aan.

Total Revitalizer Eye van Shiseido Men
3

Geef je ogen extra aandacht

Kraaienpootjes, wallen, donkere kringen ... Door naar de ogen te kijken, kan je iemands echte leeftijd vaak ontrafelen. Wil jij er jonger uitzien, verzorg de tere huid van je ogen dan goed. Een verzorgende oogcrème zoals Total Revitalizer Eye van Shiseido Men is een goede keuze: deze anti-age krachtpatser werkt tegen huidverslapping, rimpels, verlies van veerkracht en wallen.

Tip: toch nog wallen of donkere kringen gespot? Camoufleer ze met concealer zoals Skin Genius Concealer van BE Creative Make Up.

Wrap Hydratant van Qiriness Men
4

gebruik een gezichtsmasker

Ook de mannenhuid kan – zeker na de droge winter – af en toe een hydraterend gezichtsmasker gebruiken. Door je huid goed te hydrateren, voorkom je immers dat ze gaat uitdrogen en rimpels gaat vormen. Onze aanrader: Wrap Hydratant van Qiriness Men, een masker uit microvezel dat je gewoon 10 à 20 minuten op je huid moet leggen. Gebruik dit één of twee keer per week voor een gevoede en gezonde teint.

Post-Shave Soother van Clinique
5

Scheer je baard

We moeten je het wellicht niet meer vertellen, maar gezichtsbeharing geeft je een oudere look. Wil je er jonger uitzien, dan is het tijd om het mes op de kin te zetten! Vergeet niet om na je scheerbeurt een verzorgende aftershave aan te brengen zoals Post-Shave Soother van Clinique zodat je huid niet geïrriteerd raakt.

Tip: toch fan van een baard? Zorg dan dat je die netjes bijhoudt rond je contouren én hydrateert met een baardolie zoals Bleu de Chanel Hydraterende 2 in 1 Verzorging Gezicht en Baard van Chanel. Een verzorgde (baard)look laat je er ook jonger uitzien!

Face Wash van Clinique for Men
6

Reinig correct

Reinig je huid met een speciale reiniger, niet met zeep of – help! – douchegel. Die zijn te agressief voor je gezicht, waardoor ze je huid enorm uitdrogen. Resultaat? Je raadt het al ... rimpels, fijne lijntjes en irritatie. Een speciale cleanser zoals Face Wash van Clinique for Men haalt vet en vuil van je gezicht, zonder haar uit te drogen. Na het reinigen dep je je huid droog met een zachte handdoek: als je te hard wrijft, zorg je voor extra irritatie.

Tip: gebruik warm water tijdens het reinigen. Te heet water stript je huid van haar natuurlijke oliën en droogt dus erg uit.

Herstellende Handcrème met karitéboter van ICI PARIS XL
7

Hydrateer je handen

Net zoals rond je ogen verschijnen rimpels ook sneller op ... je handen! Hydrateer ze daarom regelmatig met een verzorgende handcrème. De Herstellende Handcrème met karitéboter van ICI PARIS XL hydrateert onmiddellijk.