background image
Mijn Winkelmandje
Wintertijd: dit is de beste huidverzorging voor vrouwen én mannen – Beauty Center

Wintertijd: dit is de beste huidverzorging voor vrouwen én mannen

Gepost op 08/09/2020 in Skincare
dit is de beste huidverzorging voor vrouwen én mannen

Met de jaren worden je huidfuncties minder, neemt de productie van bindweefsel af en wordt je huid slapper. Maar met de juiste producten en levensstijl hou je je huid stevig voor een cosmetische thuisfacelift – zónder injecties.

Huidverzorging bij koud weer

Een mannen- en een vrouwenhuid zijn heel verschillend. Terwijl de mannenhuid dikker en vetter is, kan de vrouwenhuid eerder droog en gevoelig zijn. De mannenhuid wordt dagelijks blootgesteld aan het scheermes, de vrouwenhuid aan make-up. Ze hebben dus allebei een andere verzorging nodig.

Dat het buiten weer kouder wordt, heeft echter op beide huidtypes invloed. En dus is het voor vrouwen én mannen goed om de dagelijkse gezichtsverzorging aan te passen. Dit is het moment om een vochtarme huid te verzorgen, te zorgen voor extra hydratatie, rode wangen te voorkomen en die bleke teint wat op te peppen. Maar welke huidverzorging voor mannen is het beste en welke huidverzorging voor vrouwen kies je nu? Wij zetten de juiste routines op een rijtje om je huid te beschermen op koude en natte dagen!

Shiseido Men Moisturizing Emulsion
1

Hoe kun je een droge huid voorkomen?

Regen, een gure wind, die eerste nachtvorst: ze tasten de barrièrefunctie van je huid aan. Wanneer dit natuurlijke beschermingslaagje (deels) verdwijnt, kan er vocht uit je huid verdampen. Je snapt: daar krijg je een vochtarme huid van. Kies voor een hydraterende verzorging die het verloren vocht aanvult én je huidbarrière versterkt.

Tip: gaat de verwarming aan? Check dan regelmatig de luchtvochtigheid in huis. Voor je huid is 40-60% het beste.

Voor hem: Shiseido Men Moisturizing Emulsion

Voor haar: ICI PARIS XL Aqua Rijke Hydraterende Crème

Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream
2

Heb je last van een rode huid?

Een rode huid krijg je wanneer de haarvaatjes die vlak onder het huidoppervlak liggen overactief zijn. Bij vrouwen zijn temperatuurswisselingen (buiten is het koud, binnen lekker warm) vaak de oorzaak. Bij mannen kan de roodheid ook ontstaan door het scheren. In beide gevallen heb je een kalmerende verzorging nodig die de vaatjes tot rust brengt.

Tip: wist je dat ook stress roodheid kan veroorzaken? Zorg op tijd voor ontspanning dus!

Voor hem: Clarins Men After-Shave Soother

Voor haar: Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

Biotherm Homme Sensitive Force Hydraterende Balsem
3

Is je huid plotseling gevoelig?

Ook al is de mannenhuid dikker: hij kan net zo gevoelig zijn als die van vrouwen. Een gevoelige huid kan allerlei oorzaken hebben: van uitdroging tot luchtvervuiling, van weersveranderingen tot stress. Je merkt het aan een strakke of trekkerige huid, rode vlekjes of zelfs jeuk. Stap nu over op milde producten die je gevoelige huid kalmeren.

Tip: het beste wat je kunt doen voor een gevoelige huid? Stoppen met roken als je dat doet!

Voor hem: Biotherm Homme Sensitive Force Hydraterende Balsem

Voor haar: Bergman Beauty Care Sensitivity SOS Balm

Shiseido Soin Homme Deep Cleansing Scrub
4

Waardoor ontstaat die doffe teint?

Wanneer je huid droog is, laat ze minder makkelijk haar dode huidcellen los. Die huidcellen zorgen voor een dof laagje waardoor je huid haar gezonde glow mist. Exfoliëren is daarvoor dé oplossing. Mannen mogen een grovere scrub gebruiken, omdat hun huid dikker en ruwer is. Voor vrouwen is een milde exfoliant fijner.

Tip: mannen mogen 2-3 keer per week exfoliëren, voor vrouwen is 1-2 keer voldoende.

Voor hem: Shiseido Soin Homme Deep Cleansing Scrub

Voor haar: La Prairie Cellular Mineral Face Exfoliator

Qiriness Anti-Fatigue Healthy Glow Care
5

Wat kun je doen aan een bleek gezicht?

Nu het alweer even geleden is dat je de zon hebt gezien, kan je huid er bleek uitzien. Jammer, want dat geeft direct een vermoeide uitstraling, zelfs als je dat helemaal niet bent. Een beetje kleur, dát is wat we nu willen. Voor de mannenhuid is een getinte dagverzorging een makkelijke no fuzz manier om een tintje te krijgen. Voor vrouwen zijn er natuurlijk fantastische bronzingpowders!

Tip: breng het poeder aan in een 3-vorm, dan krijg je een natuurlijk sunkissed resultaat.

Voor hem: Qiriness Anti-Fatigue Healthy Glow Care

Voor haar: Guerlain Terracotta Original The Bronzing Powder