background image
Mijn Winkelmandje
Hoe creëer ik de perfecte wenkbrauwen? – Beauty & YOU

Hoe creëer ik de perfecte wenkbrauwen?

Gepost op 09/08/2019 in Make-up

De perfecte wenkbrauw blijft een trending topic! Zijn jouw brows al on fleek? Beauty Expert Danielle laat je in 6 snelle stappen zien hoe jij de perfecte wenkbrauw voor jouw gezicht creëert.

Brows on fleek

Het creëeren van een perfecte wenkbrauw is hét onderwerp in beautyland. En dat is niet voor niets. Je wenkbrauwen kunnen namelijk je hele uitstraling een extra boost geven. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een vorm en kleur die past bij jouw gezicht. Elk gezicht is anders en heeft dus ook nood aan een andere wenkbrauwlook. Met deze 6 simpele stappen van Beauty Expert Danielle geef jij jezelf in no time de perfecte wenkbrauwen!

Borstel je wenkbrauwen
1

Brush it

Voordat je iets aan de vorm van je wenkbrauw gaat veranderen, borstel je deze eerst even in model. Met het ICI PARIS XL wenkbrauwborsteltje kam je alle haartjes omhoog, zo is de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen goed zichtbaar.

Bepaal je wenkbrauwvorm
2

Shapen

Nu komt het echte werk. Je bent misschien geneigd alle ongewenste haartjes rond je wenkbrauw te verwijderen, maar dat geeft je niet altijd bij de perfecte wenkbrauwvorm. Epileer alleen aan de onderkant de verdwaalde haartjes weg. Epileer je de bovenkant, dan loop je het risico een ‘boze’ blik te creëren. De pincet van Tweezerman verwijdert door de schuin aflopende punt moeiteloos zelfs de fijnste haartjes.

De ideale vorm van je wenkbrauw bepaal je aan de hand van een lijntje dat je kan maken met het wenkbrauwborstel of een potlood. Leg deze recht omhoog langs je neus voor het begin van je wenkbrauw en schuin langs je oog voor het einde van je wenkbrauw. De lijn van je pupil naar je wenkbrauw wijst het hoogste punt van je wenkbrauw aan, daar waar het ‘knikje’ begint. Nu heb je jouw perfecte vorm!

Teken extra wenkbrauwhaartjes bij
3

Inkleuren

Nu je het begin, midden en einde van je wenkbrauw hebt bepaald, is het tijd om te kleuren. De Brow Blade van Urban Decay is waterproof en perfect om te shapen, kleuren én vullen. Trek een zacht lijntje tussen de drie punten en werk hierbij van binnen naar buiten. Begin bij de onderste lijn en kleur je wenkbrauw subtiel verder in met het potlood en vul eventuele lege plekken op. Je kan een wenkbrauwborsteltje gebruiken om alles mooi te blenden en te donkere strepen wat zachter te maken.

Kleur je wenkbrauwen in voor extra volume
4

Extra volume

Houd jij van extra volle wenkbrauwen? Gebruik dan een wenkbrauwpoeder voor nog meer volume en diepte. Wil je ze extra donker? Maak dan het kwastje waarmee je je poeder aanbrengt een beetje vochtig. Zo wordt de kleur nog intenser. De Perfect Brows Kit van BE Creative Make Up bevat drie tinten, zo heb je altijd de juiste kleur!

Brengt highlighter aan onder je wenkbrauwen
5

Highlight

Om jouw perfect brow nog beter uit te laten komen en een strakke lijn te bekomen, kan je een beetje concealer aanbrengen onder de wenkbrauw. Een lichte oogschaduw of highlighter werkt ook!

Fixeer je wenkbrauwen met een transparante wenkbrauwgel
6

Fixeer

Nu je de perfect brow hebt gecreëerd, wil je natuurlijk dat deze de hele dag mooi in model blijft. Met een transparante wenkbrauwgel kan dat! De Perfect Brows Wenkbrauwgel van BE Creative Make Up definieert en fixeert de haartjes en droogt snel op!