Bijgewerkt privacybeleid
Heb je een date op Valentijnsdag? Zo laat jij je huid stralen! | ICI PARIS XL

Zo laat jij je huid stralen op Valentijnsdag!

| Top Topical
Heb je een date op Valentijnsdag? Zo laat jij je huid stralen!

Op date met je grootste liefde, girls night met je vriendinnen of helemaal happy met een avond voor jezelf? Wat je plannen ook zijn op 14 februari: jij straalt! En daar gaan wij je bij helpen.

Stralende huid

Een stralende huid komt van binnenuit: gezond eten is dus de eerste stap naar een glowy skin. Gooi lekker veel groenten en fruit in je winkelwagentje want daarmee krijg je veel vitamines en antioxidanten binnen. Vette vis, zoals zalm en makreel, zijn een goede bron van omega 3 om je huid te voeden en soepel te houden. En drink je ook genoeg water? Daarmee geef je je huid van binnenuit voldoende hydratatie.

Dág doffe huid!

Om je huid die felbegeerde glow te geven, is exfoliëren heel belangrijk. Daarmee haal je de dode huidcellen weg en komt een frissere huid tevoorschijn. Heb je een normale tot vette huid, dan mag je om de dag een exfoliant gebruiken, zoals Pep-Start 2-in-1 Exfoliating Cleanser van Clinique. Voor een droge huid is een of twee keer per week scrubben voldoende. Voor jouw huidtype is Amazing Exfoliating Water van Kenzoki ideaal.

Hydrateren in laagjes

Zeker in de winter zorg je ervoor dat je huid extra goed gehydrateerd is. Een droge, vochtarme huid vertoont namelijk eerder lijntjes en ziet er dof uit - niet wat je wilt met Valentijnsdag voor de boeg! Voor het beste effect hydrateer je in laagjes, dat is ook de basis van de populaire Koreaanse skincare routine.

Maskertime, me-time

Maskers kunnen in no-time die felbegeerde glow op je gezicht toveren. Niet alleen omdat ze vol actieve werkstoffen zitten die je huid een boost geven, maar ook omdat ontspanning gewoon goed voor je is! Wanneer je jezelf regelmatig wat me-time gunt, daalt je cortisolspiegel. Je huid is daar blij mee, want cortisol en een stralende huid gaan nou eenmaal niet goed samen …

Voor een heerlijke Valentijn-shine kun je deze maskers gebruiken: Bamboo Shot Mask van Erborian of Sylvie’s Gold Radiant Glow Face Mask van Le Masque Switserland.

Go shiny!

Niet alleen verzorgingsproducten geven je een stralende huid, ook met enkele handige make-up hacks heb jij die felbegeerde shine. Breng bijvoorbeeld een shiny highlighter zoals Loose Highlighter van Anastasia Beverly Hills of Baked Highlighter Powder van BE Creative Make Up aan op strategische plekken: je jukbeenderen, je neusbrug, je kin en je decolleté. De glansdeeltjes vangen het licht en geven je huid (én jou) een onweerstaanbare aantrekkingskracht …

Let it glow …

Geen date, maar een gezellig avondje stappen met je beste vriendinnen? Kies dan voor make-upproducten die je een frisse, natural glow geven. Een mooi natuurlijk effect krijg je als je kiest voor een product dat verzorging en kleur combineert, zoals BB Crème Glow Crème van Erborian of L’Essentiel Natural Glow Foundation van Guerlain. Die geven een klein beetje dekking en perfectioneren je huid, zonder dat het zichtbaar is. Geniet van Valentijnsdag!