Bijgewerkt privacybeleid
Dit is de beste manier om je nagels te lakken

Zo creëer je perfect gelakte nagels

| How-To
HB_Nagels_1900x1070

Goede nagellak gebruiken is belangrijk als je mooie nagels wilt. Maar minstens zo belangrijk zijn de stappen die je voor en na het lakken zet. Zo doe je het als een pro!

6 stappen

Je gebruikt je handen de hele dag. Logisch dat je nagellak op je vingers dus veel sneller slijt en beschadigt dan op je tenen. Toch blijft de lak op je vingers ook langer zitten als je de lak in laagjes opbouwt en je nagels goed verzorgt. Dat doe je in 6 stappen. Lees je mee?

1

Nagelriemen verzorgen

Als je net onder de douche geweest bent en je handen lekker zacht zijn, gaat het verwijderen van losse velletjes heel gemakkelijk. Breng een beetje van de Sally Hansen Instant cuticle remover aan op een wattenschijfje. Dep dit op en rond je nagelriemen.

Gebruik dan een ICI PARIS XL Bokkenpootje om je nagelriemen heel voorzichtig iets terug te duwen.

Breng op elke nagelriem een druppeltje Only You Nagelriemolie aan. Smeer dit uit met een watje en laat het intrekken.

Wrijf je handen in met ICI PARIS XL Herstellende Handcrème en laat deze een nachtje intrekken.

2

Nagels vijlen

Zorg dat je handen droog zijn en niet zojuist zijn ingesmeerd. Gebruik de ICI PARIS XL Glas Nagelvijl, daarmee kun je maar één kant op vijlen. Dat is het beste voor je nagels. Een glasvijl gaat eindeloos lang mee en je kunt ’m gewoon onder de kraan afspoelen, heel hygiënisch.

Vijl vanaf de buitenkant naar het midden toe in losse halen. Zet geen druk op je vijl en wissel rechts en links om de paar halen af. Zo voorkom je dat je opeens te veel hebt weggehaald.

Zet de vijl in een hoek van 45 graden. Door schuin van onderaf te werken vijl je de nagelrand goed dicht.

3

Eerst een base coat

Ook al zit er nu geen lak op je nagels, ga toch even met een ICI PARIS XL Wattenschijfje met Only You Nagellakremover erop over je nagels heen. Zo haal je eventuele vettigheden weg en kan de lak goed blijven zitten.

De BE Creative Make Up Nail is een basecoat die je gebruik je om je nagels sterk te maken. Ook voorkomt de base coat gele verkleuringen van je nagel.

4

Kies je kleur!

Je kiest de mooiste kleuren als je rekening houdt met de ondertoon van je huidskleur. Die ondertoon zie je in daglicht aan de binnenkant van je pols. Is je huid iets roze, blauwig of rood, dan is je huid koel. Kleuren waarin blauw en grijs zitten, staan jou mooi. Bijvoorbeeld Oil Nail Lacquer van Collistar. Ga je voor rood, neem dan bijvoorbeeld ‘49 Rouge Pablo’ van Yves Saint Laurent.
 
Neigt jouw ondertoon naar goud, beige of olijf, dan heb jij een warme huidskleur. Warme en felle kleuren als '011 Taboo' en ‘014 Tropical’ van BE Creative Make up staan jou fantastisch! Een dieprood als Nailpolish 360 van Sally Hansen is ook een sublieme keuze.

5

Nagels lakken

Nu je nagels perfect zijn voorbereid, kun je gaan lakken. Laat het teveel aan lak op je kwastje aan de binnenkant van de flacon lopen door ertegenaan te strijken. Een paar dunne laagjes zijn trouwens sterker en mooier dan één dikke laag.

Zet de eerste streek in het midden van je nagel en werk dan om en om naar de buitenkanten. Maak je strijkbewegingen steeds in één keer van het begin tot het eind van je nagel.

Probeer om niet helemaal tegen de nagelriemen aan te lakken, dat is mooier. Toch een ongelukje? Gebruik dan deze milde nagellakremover van Chanel. Laat de lak zeker een paar minuten drogen en breng dan nog een dun kleurlaagje aan. Je zult zien dat de kleur nu echt optimaal is.

6

Aflakken met een top coat

Om de glans zo lang mogelijk te bewaren en om afbladderen te voorkomen, je topcoat Le Vernis van Lancôme aan. Dit doe je op het moment dat je kleurlak zo goed als droog is. Zo’n topcoat maakt je nagel sterker en extra glad.

Zet het kwastje tegen je nagelriem aan en strijk helemaal naar het uiteinde van je nagel. Wees juist ook zorgvuldig aan het eind van je nagel, daar gaat de lak er namelijk het snelst af.