Bijgewerkt privacybeleid
Dit is de beste manier om false lashes aan te brengen! | ICI PARIS XL

Beautyhack: zó breng je false lashes aan!

| Beauty Basics
Dit is de beste manier om false lashes aan te brengen!

Op 19 februari is het National Lash Day! Trakteer je wimpers daarom op wat extra volume: met false lashes creëer je binnen no-time echte eyecatchers! Wij laten je zien hoe je ze aanbrengt en wat de ideale wimperverzorging is. Oeh la lash!

Weelderige wimpers

Natuurlijk, dramatisch, synthetisch, met glittertjes, een strip of losse stukjes; er zijn eindeloos veel keuzes als het gaat om false lashes. Welke jij wil hangt waarschijnlijk van je stemming of de gelegenheid af, maar een ding is zeker: jouw ogen zullen echte blikvangers zijn! In 7 stappen ga jij voor een fabu-lash look!

KIES JE FAVORIET
1

Kies je favoriet

De eerste en misschien wel de meest lastige stap: wimpers kiezen. Er is veel variatie in de lengte, het volume en de techniek. Ga jij voor lang of kort? Natuurlijk of superdramatisch? En kies je voor losse wimpers of een strip? Gebruik je al vaker wimpers, dan weet je waarschijnlijk welke je favoriet is. Is het de eerste keer, dan kun je het beste voor subtiele wimpers kiezen die nét iets voller zijn dan die van jezelf. De Luxury 3D Lashes 'Ella' van Queen Tarzi zijn mooie wimpers om mee te beginnen.

Nu je de gewenste wimpers hebt gekozen, haal je ze voorzichtig uit de verpakking. Buig ze zachtjes heen en weer, zodat de wimpers zich straks beter kunnen aanpassen aan de vorm van je oogleden. Leg vervolgens de wimpers op de oogleden om de juiste lengte te kunnen meten. Let hierbij goed op dat je de linker voor je linkeroog houdt en andersom. Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen de wimpers! De kant waar de wimpers iets korter zijn, hoort aan de binnenkant van je oog. Knip de wimpers vanaf de buitenkant korter met een nagelschaartje. Te lange wimpers kunnen je ogen laten hangen en dat is waarschijnlijk niet het oogverblindende effect dat je wil!

BEPAAL JE LOOK
2

Bepaal je look

Voor je de wimpers aanbrengt is het verstandig je ogen alvast een beetje op te maken. Zeker bij oogschaduw kunnen de false lashes anders in de weg gaan zitten. Eyeliner bewaar je wel voor later! Zit je oogschaduw on fleek? Krul dan je natuurlijke wimpers met bijvoorbeeld de Tweezerman Classic Lash Curler.

STICK LIKE GLUE
3

Stick like glue

Of je wimpers nu een plakrand hebben of niet, je kunt best altijd een wimperlijm gebruiken. Zo is de kans groter dat je wimpers de hele dag mooi blijven zitten. De Black-Tone Brush On Glue van Queen Tarzi kun je heel nauwkeurig aanbrengen en droogt zwart op! Zo heb je nooit last van zichtbare lijmrestjes. Breng een dun lijntje van de lijm aan op de rand van de nepwimper of dip als je losse stukjes hebt de wimpers in de lijm. Aan het uiteinde van de wimpers kun je iets meer lijm gebruiken omdat die sneller los kunnen laten. Wacht dan ongeveer 30 seconden voordat je de wimpers op plakt. Als je de wimper direct aanbrengt, gaat de wimper schuiven en scheef zitten. Even geduld dus, it’s worth the wait!

BRENG JE WIMPERS AAN
4

Breng je wimpers aan

Breng zodra de lijm een beetje is opgedroogd de wimpers aan. Probeer zoveel mogelijk naar beneden te kijken of houd één oog dicht zonder te knijpen. De wimpers liggen dan plat naar beneden, wat aanbrengen makkelijker maakt. Plak de wimpers op van buiten naar binnen en zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Je kunt hiervoor een pincet of een speciale applicator gebruiken, zoals de Lash Applicator van Queen Tarzi. Hiermee breng je de wimpers gemakkelijk aan en kun je ze ook voorzichtig aandrukken.

MAAK JE LOOK AF
5

Maak je look af

Mascara aanbrengen over je false lashes kan als je een extra dramatisch effect wil, maar om de kwaliteit van de wimpers te behouden is het beter van niet. Heb jij doorzichtige wimperlijm gebruikt? Dan is een streepje eyeliner de ultieme truc om eventuele lijmrestjes onzichtbaar te maken. En een eyeliner staat ook nog eens prachtig bij zulke volle wimpers! Zorg ervoor dat je make-up gebruikt op waterbasis, zoals de Eyeliner van BE Creative Make Up. Make-up op oliebasis kan de lijm zachter maken, waardoor de wimper los kan laten. Niet handig!

VERZORG JE WIMPERS
6

Verzorg je wimpers

False lashes van goede kwaliteit kun je vaak tot wel 20 keer hergebruiken. Dit hangt natuurlijk af van hoe je er mee omgaat. Of je mascara er overheen aanbrengt, hoe je ze verwijdert en hoe je ze opbergt. Wil je dat ze zo lang mogelijk meegaan, verwijder de wimpers dan voorzichtig vanuit de buitenste ooghoek naar binnen toe. Gebruik de pincet om lijmrestjes van de wimpers af te halen en bewaar ze schoon in de oorspronkelijke verpakking. Om ook je natuurlijke wimpers sterk te houden, kun je na gebruik van false lashes een wimperserum gebruiken. Het Optim Eyes serum van Filorga verstevigt en verzorgt de wimpers én stimuleert de groei. Perfect!