Bijgewerkt privacybeleid
Hoe en waarom je huid reinigen

Do’s en don’ts voor een zuivere huid

| Beauty Basics
36_HB_huidreiniging

Don't wake up in your make up! Wat er ook gebeurt, haal voor het slapen gaan altijd je make-up af, want een mooie huid is een schone huid. De reiniging is daarom de eerste en belangrijkste stap van het beautyritueel. 

Waarom?

Zonder reiniging is er geen goede huidverzorging of huidverbetering mogelijk. De werkstoffen van een crème of serum kunnen niet door het ‘vuile laagje’ op je huid doordringen. Resultaat: een doffe huid die snel veroudert. Ook als je geen make-up gebruikt, is reinigen noodzakelijk. De onzuiverheden die onvermijdelijk op je huid terechtkomen moeten verwijderd worden. Net zoals het laagje dode huidcellen dat zich vormt omdat de huid zich dagelijks van binnenuit vernieuwt. Doe je dit niet dan krijg je last van onzuiverheden.

Twee keer per dag

Reinig ’s avonds om alle sporen van make-up, vuil en transpiratie te verwijderen, ’s ochtends om dode huidcellen, talg en restjes nachtcrème weg te halen. Kies voor een reinigingsproduct dat bij jouw huidtype past. Als je water gebruikt om het product te verwijderen, moet je daarna altijd een lotion gebruiken. De chloor en de kalk die in het water zitten, veranderen de pH waarde (zuurgraad) van de huid. Een lotion zorgt ervoor dat die waarde wordt geneutraliseerd.

Wat en hoe? 

Breng de reinigingsmelk met grote cirkelbewegingen aan op je gezicht, hals en decolleté. Verwijder met lauwwarm water of met een vochtig wattenschijfje. Wie een vrij droge huid heeft, kan kiezen voor een wat rijkere reinigingscrème. Meng met lauwwarm water in je handpalm en breng met zachte bewegingen aan. Vervolgens was je met ruime hoeveelheid lauwwarm water de reinigingscrème van je gezicht af.

Een reinigende gel of mousse zijn geschikt voor een iets vettere huid. Brengt de gel aan op een vochtige huid. Masseer het schuim zachtjes op de huid en verwijder het vervolgens met veel fris water.

Handig hulpje

Nieuw en geschikt voor elk huidtype, ook de meest gevoelige, zijn de elektrische reinigingsborstels. Door de unieke bewegingen van het borsteltje (sonische micromassage technologie) wordt de huid op een uiterst zachte manier gereinigd waarbij er geen millimeter weefsel wordt verplaatst. Je gebruikt de borstels in combinatie met een reinigende gel. Die breng je aan op je vochtige huid of op de vochtige reinigingsborstel.