Contact Klantenservice Winkelzoeker
Last van droge huid? Maak je huid winterproof in 5 stappen – Beauty Blog

Last van droge huid? Maak je huid winterproof in 5 stappen

Gepost op 10/01/2019 in Skincare

Voelt jouw huid in de winter ook snel droog aan? Creator Lamya laat je zien met welke verzorgingsproducten zij haar huid winterproof maakt.

 

Stap 1

Handverzorging: hou ze zacht

De huid op je handen is dun en kan dus snel uitdrogen. Zeker omdat je handen meerdere keren per dag in contact komen met water. Een goede handverzorging is in de winter dus een must! Breng meerdere malen per dag een voedende handcrème aan die beschermt tegen kou en uitdrogen. Tip: draag niet alleen handschoenen als je naar buiten gaat, maar ook binnen als je schoonmaakt. Dat scheelt!

Miss Dior Crème de Rose Handcrème voedt je handen en laat ze zijdezacht aanvoelen.

Stap 2

Lichaamsverzorging: jouw verwenmoment

Ook de huid van je lichaam voelt in de winter veel droger aan. Dat komt omdat de droge, koude buitenlucht een uitdrogend effect heeft. En de warme douches die je neemt om op te warmen, maken het helaas nog een beetje erger…

Voorkom dat je last krijgt van een strak of kriebelig gevoel door je body royaal te verwennen met een voedende bodylotion voor een droge huid of een zachte bodyolie. Enne… geniet van je verwenmomentje!

Kenzoki Sensual Bare Body Cream is heerlijk geparfumeerd en maakt je huid zijdezacht.

Het poeder in Kenzoki Bare Body Powder-Oil zorgt voor een kasjmiereffect op je huid.

Stap 3

Gezichtsverzorging: ga voor glow!

In de winter kan je huid er wat doffer uitzien. Dat komt omdat een vochtarme huid het licht minder goed weerkaatst. Wat je nu nodig hebt is extra hydratatie in de vorm van een lichte moisturizer als je een gemengd huidtype hebt, of juist een wat vollere crème als je huid echt droog is.

Philosophy Purity Made Simple Ultra Light Moisturizer geeft je direct een dewy glow.

Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator voelt wat voller aan, speciaal voor de zeer droge huid.

Stap 4

Masker: redding voor je droge huid

Naast een crème voor de droge huid is een hydraterend masker ook een goed idee. Die extra dosis vocht biedt een perfecte winterbescherming. Bovendien verdwijnen droogtelijntjes na zo’n masker als sneeuw voor de zon.

Hydraterende maskers mag je als een dikke laag aanbrengen en na tien minuten verwijderen met een wattenschijfje met lotion. Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar sheetmasker dat je rechtstreeks uit de verpakking op je huid legt. Makkelijker kan het niet!

Clarins Refreshing Hydrating Mask herstelt de vochtreserves in je huid.

Le Masque Hydrating & Revitalizing Face Mask is een sheetmasker met hyaluronzuur dat intensief hydrateert.

Stap 5

Lipverzorging: om te zoenen!

Zonder twijfel het droogste stukje van je lichaam: je lippen. Omdat ze geen talgkliertjes bevatten, missen je lippen het vettige laagje dat uitdrogen voorkomt. Dat beschermende laagje moet je er dus zelf opbrengen. Een voedende lipbalsem is in de winter je beste vriend. En om velletjes te voorkomen scrub je je lippen regelmatig. Zo blijven ze zoenzacht!

Jeffree Star Velour Lip Scrub is verkrijgbaar in verschillende verrukkelijke smaken!

Novexpert Lip’Up hydrateert als een balsem en geeft een natuurlijke roze glans.