background image
Mijn Winkelmandje
BB of CC cream: welke past bij jou? – Beauty Center

BB of CC cream: welke past bij jou?

Gepost op 07/10/2019 in Skincare
BB en CC crèmes

BB- en CC-crèmes zie je echt overal, maar wat zijn deze producten eigenlijk precies? Als je je afvraagt waar je een BB-crème voor gebruikt, wat precies het verschil is met een CC-crème, en wat ze anders maakt dan een gewone foundation, lees dan verder en ontdek welk product precies bij jou past!

Waarom zou ik overwegen een BB- of CC-crème te kopen?

Als je dol bent op veelzijdige make-upproducten, dan zullen BB- en CC-crèmes jou wellicht aanspreken. Het is namelijk make-up die ook hydrateert. Deze crèmes voorzien je gezicht niet alleen van een subtiele en natuurlijke dekking, ze voeden je huid ook. Het grootste verschil met foundation? De dekking van BB- en CC-crèmes is doorgaans heel wat lichter dan die van een doorsnee foundation of poeder. Dat maakt van een BB- of CC-crème het ideale product voor dagen dat je het liever subtiel houdt, maar ook niet zonder make-up de deur uit wil.

Wat is een getinte moisturizer?

De tinted moisturizer, de voorloper van de BB- en CC-crèmes, was trendsetter in het combineren van make-up en skincare in één product. Als je graag een subtiele tint gebruikt met een minimale dekking én de voordelen van een gewone dagcrème, dan is een tinted moisturizer als de Soin Teinté van Sisley voor jou waarschijnlijk dé optie.

Wat is het verschil tussen BB- en CC-crèmes?

De BB in BB-crème staat voor “beauty balm”, of soms ook wel “blemish balm”. Een BB-crème is een getinte, hydraterende crème met iets meer dekking dan een gewone tinted moisturizer en het heeft ook andere voordelen. Zo werken BB-crèmes bijvoorbeeld ook als primer, beschermen ze tegen de zon én verminderen ze soms zelfs rimpels. Als je haast hebt, kan je met BB-crèmes zoals die met Ginseng van Erborian, de Skin Perfect BB Cream van BE Creative Make Up of de BB cream van Clinique met SPF 30 enkele beautystappen overslaan en snel de deur uit na het aanbrengen van één product: je beauty balm.

CC staat voor “colour correcting” of “complexion correcting”: correctie van je kleur of teint. Dit product dekt iets beter dan een BB-crème maar is nog steeds lichter dan foundation. CC-crème werkt beter dan BB-crème als je een vale huid hebt of last hebt van ouderdomsvlekjes. BB-crèmes zijn namelijk meer gericht op verzorging en het voorkomen van eventuele huidproblemen, terwijl CC-crèmes onzuiverheden vooral verdoezelen en je teint corrigeren als die bijvoorbeeld erg rood of juist nogal vaal is. Bovendien hebben CC-crèmes een veel lichtere textuur en zijn ze minder vettig dan BB-crèmes. Oneffenheden in je gezichtshuid verdoezel je in no-time met de Revitalizing Supreme CC Crème van Estée Lauder, de CC Red Correct van Erborian of de 123 Perfect CC Cream van Bourjois!

Snelle vraag: BB of CC cream?

  • Vette huid: CC. Deze crème is minder vettig en lichter dan een BB-crème.
  • Roodheid: CC. Je teint wordt in no-time gecorrigeerd.
  • Gevoelige huid: Beide crèmes kunnen wonderen verrichten. Bekijk het aanbod en ga voor een BB- of CC-crème die je huidtint het best aanvult.
  • Veroudering tegengaan: Zowel een BB- als een CC-crème kan voor jou. Maar het zijn geen alternatieven voor een goede anti-huidverouderingsroutine – zie het eerder als een aanvulling.
  • Gezonde glans: BB. Een BB-crème zal je teint subtiel egaliseren en je huid natuurlijk laten stralen.
  • Onzuivere huid: BB. Deze crèmes bestrijden onzuiverheden.
  • Acné of puistjes: CC. Hiermee kun je probleemgebieden verdoezelen.Article tags: BB-crème, CC-crème, foundation, gezichtsverzorging, make-up