background image
Mijn Winkelmandje
Summer skincare trends – Beauty Center

Summer skincare trends

Gepost op 09/05/2022 in Skincare

PSSST…

Summer skincare trends

De zomer vraagt om een eigen skincare routine met producten die je huid beschermen en laten stralen. Met de juiste voorbereidingen is je huid al voordat de zomer start stralend, mooi gebronsd én goed beschermd tegen UV-straling. De basis ken je natuurlijk (check ook vooral deze blog voor de beste tips om je huid zomerklaar te maken), maar dit jaar gaan we voor extra stralend én on trend. Met deze summer skincare trends en onmisbare producten geef je je huid deze zomer net dat beetje extra.

Trend 1: polyglutamic acid (PGA)

Wellicht ken je hyaluronzuur als populair skincare-ingrediënt. Nog steeds is hyaluronzuur een topper van een ingrediënt, maar there’s a new kid on the block: polyglutamic acid (PGA). Dit zuur kan, net als hyaluronzuur, water in de huid vasthouden, waardoor het je gezicht hydrateert en laat stralen. Polyglutamic acid doet dit alleen nét iets beter dan hyaluronzuur. Het stofje houdt meer vocht vast en kan dieper in de huid trekken, waardoor het je huid nóg beter hydrateert. Door het woordje ‘acid’ in de naam denk je misschien dat polyglutamic acid de huid ook exfolieert (zoals glycolic acid en salicylic acid ook doen) maar dat is niet het geval. Hierdoor is het nieuwe stofje heel mild voor de huid en kan iedereen het gebruiken. Je vindt het nieuwe skincare-ingrediënt in onder meer Collistar Attivi Puri en in Indeed Labs In-Circadian Night Mask.

Trend 2: ice facials

Wat is er op een warme zomerdag fijner dan de verkoeling opzoeken met een ijskoude massagetool? Je huid opfrissen met een Gua Sha-steen of facial roller gemaakt van jade werkt niet alleen verkoelend, het geeft je huid ook een stralende glow. Door je huid te masseren met een facial roller die je in de vriezer bewaart, zet je de bloedcirculatie aan het werk. Hierdoor gaat het bloed beter stromen, worden blokkades opgeheven en krijgt je gezicht een gezonde, rozige gloed. Gebruik je liever een Gua Sha-steen? Masseer je huid vanaf de kaaklijn richting de slapen, met opwaartse bewegingen. Door de ijskoude massage verbetert bovendien de elasticiteit van je huid en houd je je huid langer glad en jong.

Trend 3: bescherm je barrière

Deze zomer is all about het beschermen van je huidbarrière. Hoe gezonder je huidbarrière, hoe mooier, beter gehydrateerd en stralender je huid. De bovenste laag huidcellen vormt je huidbarrière en is in gezonde staat wanneer je huid glad, stevig en goed gevoed aanvoelt. Is je huid snel droog? Dan kan het zijn dat de barrièrefunctie van je huid verstoord is. Deze zomer gaan we voor herstel én bescherming. Met producten die ceramiden en essentiële vetzuren bevatten, kan je de huidbarrière sterker maken. Pixi Rose Ceramide Cream met ceramiden en rozenolie voedt en beschermt de huid. Ook IT Cosmetics Confidence in your beauty sleep™ bevat ceramiden die je huid sterker maken. Voor een gezonde huidbarrière is (hard) scrubben uit den boze. Reinig je huid mild en gebruik een exfoliant om dode huidcellen los te weken, zoals Indeed Labs Exfoliator II. Heb je geëxfolieerd en ga je daarna de zon in? Vergeet geen zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 of een moisturizer met UV-factor aan te brengen, zoals Sensai Advanced Day Cream SPF 30.

Met een combinatie van de beste basisverzorging en deze summer skincare trends straalt jouw huid straks net zo als de warme zomerzon. Laat de zomer maar komen! Article tags: