Contact Klantenservice Winkelzoeker
Hoe krijg je de wallen onder je ogen weg? – Beauty Center

Hoe krijg je de wallen onder je ogen weg?

Gepost op 17/07/2019 in Skincare

Wallen: we hebben er allemaal wel eens last van. Daarom zijn hier de beste tips om ze aan te pakken. Zo heb jij snel weer een wakkere en frisse blik!

Wallen: is het vet of vocht?

Om te weten hoe je de wallen onder je ogen kunt verminderen, moet je eerst weten of het vet- of vochtophopingen zijn. Heb jij vooral last van puffy eyes als je wakker wordt? En worden ze minder in de loop van de dag? Dan heb je waarschijnlijk vochtwallen. Die verminderen door massage en door kou. Kies voor oogcrèmes die het vocht helpen afvoeren.

Zijn jouw wallen de hele dag even duidelijk aanwezig (en heeft een van je ouders ze ook?), dan zijn het waarschijnlijk vetwallen. Die reageren niet op kou of massage. Jouw oogcrème moet vooral de huid rond je ogen steviger maken. Natuurlijk kun je wallen ook camoufleren, zodat ze veel minder opvallen. Hallo frisse blik!

Beauty Expert Daniëlle brengt oogcrème bij model aan
1

Gebruik een oogcrème

Oogcrèmes zijn je beste bondgenoot als je wallen wilt verminderen. Je gebruikt ze ’s ochtends én ’s avonds voor het beste resultaat. Wil je je huid verstevigen, dan kun je een oogcrème kiezen met collageen, zoals NCEF Reverse Eyes van Filorga. Bij vochtwallen kies je voor een oogcrème met cafeïne, zoals All About Eyes van Clinique. Dankzij de vochtafvoerende werking van cafeïne zie je snel resultaat. Tip: met een extra kussen ligt je hoofd wat hoger - dat scheelt ook!

Beauty Expert Daniëlle klopt zachtjes met haar ringvinger op de huid onder de ogen van model
2

Stimuleer de lymfestroom

Te lang geslapen, te weinig water gedronken, te zout gegeten of een flinke huilbui gehad? Dan zien je ogen er waarschijnlijk puffy uit als je wakker wordt. Zachtjes kloppen met je ringvinger stimuleert de lymfestroom, waardoor het vocht sneller wordt afgevoerd. Werk vanaf je neus naar je buitenste ooghoek - niet andersom! Wist je dat kou de lymfestroom ook op gang helpt? Met een koud washandje of de bolle kant van een koude lepel tegen je wallen zijn ze al binnen een paar minuten minder!

Beauty Expert Daniëlle brengt een oogmasker aan onder de ogen van model
3

Neem een oogmasker

Heb je een speciale gelegenheid en wil je écht stralen? Dan breng je een oogmasker aan op je gereinigde huid. Daarmee verminder je de vochtophoping snel en verzorg je de kwetsbare huid rond je ogen. Radiant Eye Contour Mask van Qiriness helpt niet alleen tegen de zwelling, maar pakt ook de donkere kringen onder je ogen aan. Na 20 minuten kun je deze oogpatches weer verwijderen. Tip: bewaar de verpakking in de koelkast en gebruik de restjes serum om je ogen morgenochtend mee te verwennen!

Beauty Expert Daniëllegebruikt een highlighter pen om aan te brengen onder de ogen van model
4

Verberg de schaduwen

Omdat wallen wat verder naar voren liggen, werpen ze een schaduw op de huid eronder. Daardoor vallen ze helaas extra op - maar met de juiste camouflage kun je dat makkelijk oplossen. Een highlighter pen is perfect als je lichte wallen hebt en geen foundation gebruikt. Licht de schaduwzones op door er kleine stipjes met de Touche Éclat van Yves Saint Laurent aan te brengen. Werk die uit met de penseeltip, zodat de schaduwen verdwijnen. Let op: breng de highlighter alleen ónder je wallen aan, en niet eróp!

Beauty Expert Daniëlle brengt concealer aan onder de ogen van model
5

Kies een dekkende concealer

Heb je wallen én donkere kringen, dan kun je die camoufleren met een dekkende concealer. Kies voor een rozige tint, die neutraliseert de blauwtonen van je kringen. Skin Genius Liquid Concealer van BE Creative Make Up heeft een metalen tip die verkoelend werkt - dat helpt meteen ook om de zwelling te verminderen. Breng de concealer aan over je foundation. Zie je toch nog een schaduw? Tip dan nog wat highlighter vlak onder je wallen.