background image
Mijn Winkelmandje
Game of tones: vind je ondertoon én ideale make-up – Beauty & YOU

Game of tones: vind je ondertoon én ideale make-up

Gepost op 27/09/2017 in Skincare
Games of Tones_1900x1070

Weet jij wat de ondertoon van je huid is? Met vier eenvoudige testjes kom je erachter. Daarna weet je precies welke make-uptinten jou het mooiste staan!

De sieradentest

Staan gouden sieraden bij jou het mooist, dan heeft je huid een warme ondertoon. Zilver staat beter bij een koele ondertoon. Staan goud als zilver je allebei even mooi? Dan is je ondertoon neutraal.

De adertest

Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.

De wit-test

Ga voor de spiegel staan en bind je haar in een staart zodat je haarkleur je keuze niet kan beïnvloeden. Neem iets wat spierwit is (bijvoorbeeld een vel papier) en iets wat beige is (bijvoorbeeld een sjaal) en hou die één voor één naast je gezicht. Staat wit je het best? Dan heb je een warme ondertoon. Als beige een betere optie is, is je ondertoon koel. Zijn beide tinten een succes, dan heb je een neutrale ondertoon.

De zonnetest

Hoe ziet jouw huid eruit na het zonnen? Verbrand je snel en word je zelden bruin, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Met een warme ondertoon bruin je vrij snel. Zit je er een beetje tussenin, dan is de kans groot dat jouw ondertoon neutraal is.

Je hebt een warme ondertoon

Als je de testjes vooral ‘warm’ scoorde, heb je een warme ondertoon zoals Jessica Alba, Beyoncé en Jennifer Aniston. Rijke aardetinten zoals rood, oranje, honinggeel, olijfgroen, koraal en cappuccino staan jou het best. De make-up die je de meeste complimentjes gaat opleveren heeft een oranje ondertoon, bijvoorbeeld koraalrode lipstick, roodbruine oogschaduw en perzikkleurige blush. Vaak hebben zulke producten namen zoals ‘Honey’, ‘Amber’, ‘Orange’, ‘Tangerine’ en ‘Mandarin’.

Ga bijvoorbeeld voor de comfortabele en sterk dekkende lipstick Hydratant Longue Tenue ‘11 Tangerine’ van Sisley. Die zorgt niet alleen voor een goede dekking, maar hydrateert je lippen ook langdurig.

Om je teint te perfectioneren, is de Touche Éclat Le Teint Foundation ‘Warm Honey’ van Yves Saint Laurent ideaal. Die bevat vitamine E voor een stralende, natuurlijke teint.

Je hebt een koele ondertoon

Net als Cate Blanchett, Anne Hathaway en Lucy Liu heb jij een koele ondertoon. Topkleuren voor je kleding zijn felblauw, smaragdgroen, lavendel, ijsblauw, robijnrood en pastelgeel. Je make-up moet een roze of blauwe ondertoon hebben. Twijfel je, kijk dan naar de namen van een product: kleuren zoals ‘Rose’ en ‘Pink’ passen het mooist bij je, ‘Honey’ en ‘Amber’ kun je beter vermijden.

De lipstick L’Absolu Rouge ‘Rose Rhapsodie’ van Lancôme past perfect bij je koele ondertoon én bevat SPF 12 om je lippen te beschermen tegen de zon.

Het Naked3 Eyeshadow Palette van Urban Decay bevat 12 toptinten van lichtglanzend roze tot warm diepzwart en geeft je ein-de-lo-ze make-upmogelijkheden.

Je hebt een neutrale ondertoon

Lucky you: met een neutrale ondertoon zoals Victoria Beckham, Madonna en Jessica Biel kun je álle kleuren dragen. Het meest flatterend zijn de zachte, gedempte versies van een kleur in plaats van de felle tint. Pasteloranje, limoengroen, poederroze, koffie en laguneblauw in je garderobe staan je goed. Er is één felle kleur die jou fantastisch staat, en dat is vuurrood, bijvoorbeeld in lipstick.

Voor je ogen is het palet Ombre 4 Couleurs ‘01 Nude’ van Clarins een aanrader. Je kunt de kleuren zowel droog aanbrengen als met een nat penseel voor een extra intens effect.

Om je huid te perfectioneren, kun je gaan voor Beyond Perfecting Foundation + Concealer ‘Neutral’ van Clinique. Die geeft een natuurlijk uitziende en egale huid met matte finish.