background image
Mijn Winkelmandje
Duurzame beautyproducten anno 2022 – Beauty Center

Duurzame beautyproducten anno 2022

Gepost op 31/03/2022 in Skincare

PSSST…

Duurzame beautyproducten anno 2022

Meer dan ooit denken we na over wat we op ons gezicht en lichaam smeren. Beautyproducten zijn anno 2022 ‘greener’ én cleaner dan ooit, omdat we steeds bewuster omgaan met ons lichaam en met het milieu. Maar de zoektocht naar de beste clean, vegan & cruelty-free beautyproducten is niet altijd makkelijk. Gelukkig vind je bij ICI PARIS XL producten die niet schadelijk zijn voor je huid en haar én het milieu sparen. Om je op weg te helpen, zetten we alle ins & outs over duurzame beautyproducten anno 2022 op een rijtje.

Steeds meer duurzame huidverzorgingsproducten


De beautywereld wordt steeds duurzamer. Veel cosmetica bevatten vaker huid- en milieuvriendelijke ingrediënten, zoals plantaardige oliesoorten, natuurlijke boter (sheaboter, mangoboter) en stoffen die met oog voor mens en milieu zijn gewonnen. ICI PARIS XL omarmt de conscious trend en kiest steeds vaker voor duurzame merken en producten. Een belangrijke lijn is Nature by ICI PARIS XL, een vegan skincare lijn die bestaat uit producten met minimaal 95% natuurlijke ingrediënten. Voorloper op het gebied van clean beauty is het merk Novexpert. De producten van dit skincare merk zijn 100% natuurlijk en vegan. De ingrediënten in het Beauty Oil Booster van Novexpert zijn bovendien voor 47% afkomstig van biologische landbouw. Ook vinden steeds meer merken plantaardige alternatieven voor populaire skincare-ingrediënten. Zo wordt retinol vaker vervangen voor het natuurlijke alternatief bakuchiol, bijvoorbeeld in Philosophy nature in a jar skin reset serum. En wil je zero waste je gezicht reinigen? Skip de traditionele wattenschijfjes en probeer eens een konjac sponge. Dit exemplaar van ICI PARIS XL is gemaakt van 100% natuurlijke konjacwortel.

Ook op het gebied van zoncosmetica was er de afgelopen jaren veel oog voor het milieu. Die trend zet zich voort. De formule van Biotherm Waterlover Sun Milk is 95% biologisch afbreekbaar en tast het koraal en het leven in de oceaan niet aan. Ook de zonbescherming van Clarins is coral-friendly.

Duurzame verpakkingen: een slimme keuze


De inhoud van een beautyproduct is belangrijk, maar we krijgen steeds meer oog voor wáár het product in zit. Helemaal on trend zijn de duurzaam verpakkingen van gerecycled materiaal. De vegan skincarelijn nature in a jar van philosophy zit verpakt in tubes van gerecycled materiaal, en ook verpakkingsloze producten zijn een trend. Zo heeft Sisley verschillende soap bars waar geen (plastic) verpakking aan te pas komt. Dit scheelt weer een hoop plastic.

Zo draag jij zelf een steentje bij

Wil je jouw beautyroutine verduurzamen? Dat is makkelijker dan je denkt! Met deze tips & tricks ben je goed op weg. Samen maken we de wereld een stukje mooier!

  • Draai de douchekraan dicht wanneer je je gaat scrubben of een haarmasker laat intrekken. Scheelt liters water!
  • Kies als het kan voor de grootste maat flacon of pot: dat scheelt verpakkingsmateriaal (en ook je portemonnee is er blij mee).
  •  Kies voor een deodorant-roller in plaats van een spray. Een roller bevat geen drijfgassen en is milieuvriendelijker.
  • Ga voor kwasten met synthetische haren. BE Creative Make Up heeft een uitgebreide collectie vegan penselen.
  • Is je dagcrème op of je parfumflacon leeg? Recycle ze! Glazen potten en flesjes mogen in de glasbak, plastic potjes en tubes van bijvoorbeeld douchegel gooi je bij het plastic.
  • Kies vaker voor refills. Zo kun je jouw favoriete geur makkelijk bijvullen met een refill, zijn er navullingen van blush en poeders en kun je je lipstick gemakkelijk hervullen zonder een nieuwe huls te hoeven kopen.Article tags: