Contact Klantenservice Winkelzoeker
Jetlag? Zo geef je je huid een oppepper – Beauty Center

Jetlag? Zo geef je je huid een oppepper

Gepost op 10/07/2019 in Skincare
Verre vliegreis gemaakt? Dan heeft ook je huid last van een jetlag. Met deze beautyproducten geef jij je huid snel een oppepper!

Heb je een reis gepland naar Bali of ben je net terug uit Australië? Het tijdsverschil zorgt voor een jetlag - en daar heeft je huid óók last van. Met deze producten komt je huid weer op adem.

Van oost naar west of van west naar oost?

Hoeveel last je hebt van het tijdverschil, hangt af of je van het oosten naar het westen vliegt of juist andersom. Vlieg je naar het oosten, dan ‘mis’ je enkele uren en dat is voor je lichaam moeilijker te verwerken dan wanneer je naar het westen vliegt en er opeens een paar uur bij krijgt.

Dé tip om zo snel mogelijk weer fit te zijn? Laat alcohol en koffie staan en pas je direct aan de plaatselijke tijd aan wat betreft eet- en slaaptijden. Dan is je lichaam het snelst gewend. Om er stralend en uitgerust uit te zien, gaan deze beautyproducten je vast en zeker helpen!

Droge lucht

Wist je dat de lucht in een vliegtuig net zo droog is als de lucht in een woestijn? Je huid merkt dat meteen: al na enkele uren vliegen is je huid gedehydrateerd. Om te voorkomen dat je huid droog en dof wordt, neem je dus altijd een moisturizer mee in je handbagage. Biotherm Aquasource Aqua Glow heeft een lichte textuur die dofheid tegengaat. De werking houdt 24 uur aan, maar tijdens de vlucht kun je ‘m gerust regelmatig opnieuw aanbrengen.

Tip: een mini-massage stimuleert de doorbloeding, goed voor een frisse glow!

Last van een jetlag? Met Biotherm Aquasource Aqua Glow geef je je huid een oppepper!

Biologische klok

Als je biologische klok ontregeld is, kan je huid zich minder goed verweren tegen alle invloeden van buitenaf. Dat betekent dat je huid sneller kan verouderen. Om te voorkomen dat jouw zonvakantie een one way ticket naar rimpelland wordt, is een shotje antioxidanten een goed idee. Clarins Multi-Active Jour geeft je huid een oppepper en maakt haar beter bestand tegen de verouderende invloed van vervuiling en stress.

Tip: tropisch fruit zit vol antioxidanten. Geniet dus volop van smoothies en mocktails!

Last van een jetlag? Met Clarins Multi-Active Jour geef je je huid een oppepper!

Nieuwe energie

Van een jetlag kun je behoorlijk moe zijn. Dan scheelt het al een stuk als je huid in ieder geval níet vermoeid is. Shiseido Essential Energy geeft je huid een stevige energieboost. Deze zijdezachte crème maakt je huid helder en opgeladen. Ideaal als je direct na aankomst naar een feestje wilt of een zakelijke afspraak hebt. Niemand die ziet dat jij eigenlijk het liefst je bed in wilt duiken …

Tip: ga een uurtje sporten, dat helpt prima om slaperigheid tegen te gaan.

Last van een jetlag? Met Shiseido Essential Energy geef je je huid een oppepper!

Nieuwe energie

Van een jetlag kun je enorm slaperig worden - maar het tijdsverschil kan je ook klaarwakker houden. Niet ideaal als je uit wilt rusten. Om toch het maximale uit je slaap te halen, breng je voor je naar bed gaat een serum aan. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix vermindert donkere kringen en wallen zodat je er fris en wakker uitziet - ook als je wat minder uurtjes slaap pakt dan je zou willen.

Tip: yoga brengt je hoofd tot rust. Zeker weten dat je daarna veel beter slaapt!

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix vermindert donkere kringen en wallen zodat je er fris en wakker uitziet

Frisse blik

Vermoeidheid laat zichtbare sporen na op je gezicht: vooral die donkere kringen onder je ogen verraden dat je last hebt van het tijdsverschil. Gelukkig bestaat er concealer. Helena Rubinstein Magic Concealer licht de kringen op dankzij parelmoerdeeltjes. En wat fijn is: hij heeft ook een vochtvoerende werking - ideaal als je door slaapgebrek ook last hebt van wallen.

Tip: heb je dikke voeten of gezwollen enkels na een lange vlucht? Ook dat is vastgehouden vocht. Ga een stuk wandelen of leg op het zwembadbedje je voeten iets omhoog.

Last van een jetlag? Met Helena Rubinstein Magic Concealer geef je je huid een oppepper!

Veilig in de zon

Zonlicht helpt om je biologische klok te resetten. Zoek bij aankomst dus direct de zon op. Vergeet niet om zonbescherming mee te nemen: terwijl de zonkracht in Nederland zelfs in de zomer niet boven 8 of 9 komt, kan de zonkracht in de tropen oplopen tot 20. Je verbrandt dan al terwijl je op je taxi wacht! Qiriness Caresse Soleil Suprême Protective Sun Cream Face SPF 50 biedt je huid een actieve bescherming.

Tip: verzet je horloge zodra je in het vliegtuig stapt. Zo krijgt je brein meer tijd om te wennen aan de nieuwe tijd. Dat schijnt echt te helpen!

Sisley Super Soin Solaire Face SPF50 beschermt tegen zon en houdt je huid soepel