background image
Mijn Winkelmandje
Dit zijn de geurentrends van nu: wood & water – Beauty Center

Dit zijn de geurentrends van nu: wood & water

Gepost op 22/05/2020 in Mannen
Dit zijn de geurentrends van nu: wood & water

Als er één ding duidelijk is in geurenland, dan is het wel dat de natuur een hoofdrol speelt. Hou je van kruidige houttonen of van frisse waterakkoorden, dan heb je dit seizoen keuze genoeg!

Dit zijn dé geurentrends

Voor parfumeurs is de natuur altijd de belangrijkste bron van inspiratie geweest. De eerste geuren werden gemaakt door bijvoorbeeld rozenblaadjes, salie of koriander in olie te dompelen. Op die manier kwamen de geurstoffen vrij. Die eerste parfums hadden een speciale functie: de zoete geuren werden gebruikt om de goden te eren, kruidige geuren werden ingezet bij begrafenisrituelen: die moesten de zintuigen van doden in het hiernamaals weer tot leven te wekken …

Verse oogst

Ook nu worden voor bloemengeuren nog steeds vaak de bloemblaadjes van echte bloemen gebruikt. Die worden meestal op biologische wijze geteeld door een parfumhuis, zodat ze elk jaar weer kunnen beschikken over een verse oogst. Vooral uit de blaadjes van rozen, lavendel en jasmijn kunnen krachtige extracten gehaald worden.

Natuur uit het lab

Andere bloemen geven hun geur veel moeilijker prijs: voor een klein beetje extract van viooltjes of lelietje van dalen zijn enorme hoeveelheden bloemen nodig. Geuren worden daarom ook vaak gekopieerd in een laboratorium: op die manier is de productie duurzaam en milieuvriendelijk en de kwaliteit constant. Het voordeel van die synthetische ingrediënten is dat ze altijd exact hetzelfde ruiken – en soms zelfs beter dan de natuurlijke variant.

Verrassen en verleiden

Sommige geurnoten komen in de natuur niet voor, maar worden bedacht en gecomponeerd door een neus. Marine- en waterakkoorden worden op die manier ontwikkeld en ook de meeste houttonen zijn in het lab geproduceerd. Overigens maakt dat een geur zeker niet minder bijzonder: synthetische geurnoten kunnen je verrassen en verleiden als geen ander. Hout - en watergeuren zijn dit seizoen echt een trend!

Trend: de geur van wild hout

Houttonen vormen vaak de basis van een geurcompositie: ze maken een geur rijk, diep en robuust. In veel herengeuren is het hout duidelijk aanwezig. Je ruikt dan de droge noten van ceder of de complexe geur van guaïac of agarhout. Sandelhout is eerder zacht en romig. Deze geur is niet overheersend maar vormt een subtiele, warme basis die de andere geurnoten versterkt. Hou je van hout? Dan zijn deze herengeuren met hout iets voor jou!

  1. This is Love! For Him van Zadig&Voltaire: sandelhout met een frisse citrusnoot.
  2. Invictus Onyx van Paco Rabanne: guaïac-hout met een vleugje grapefruit.
  3. INTIMACY Intense: houtgeur met een warm temperament.
  4. Green Wood Homme van Dsquared2: cederhout en hars voor mannen met charisma.
  5. Hugo Boss Man: rokerige bosgeuren met verse groene appels.

Trend: de geur van opspattend water

Water heeft weinig geur van zichzelf maar toch zijn ‘marinegeuren’ dit seizoen enorm populair! Wat ruik je dan precies? Vaak is het een akkoord dat bestaat uit zilte en frisse tonen die je doen denken aan de branding, een waterval of de zeewind. Om de frisheid te bedrukken worden mint- en citrusnoten in de top en een hint van amber of vetiver in de basis gebruikt. Het gevoel van wind door je haar, opspattend water, een zacht-zilte geur … Deze watergeuren voor mannen passen perfect bij de zomer!

  1. CK Everyone van Calvin Klein: waterige noten en een blauwe-thee-akkoord.
  2. Wave for Him van Hollister: als een opwekkende oceaanbries.
  3. Aqva Pour Homme Atlantique van Bvlgari: laat je de energie van de golven voelen.
  4. Cool Water Man van Davidoff: aquatische geur met pepermunt en eikenmos.