background image
Mijn Winkelmandje
Weten hoe jij je wimpers de mooiste krul geeft? – Beauty Center

Weten hoe jij je wimpers de mooiste krul geeft?

Gepost op 19/05/2022 in Make-up

PSSST…

Zó geef jij je wimpers de mooiste krul 

Prachtige, lange wimpers: goals. Helaas is niet iedereen gezegend met een zwoele oogopslag à la Bambi. Maar wat niet is, kan nog komen. Na het lezen van deze tips weet jij precies hoe je jouw wimpers de allermooiste krul geeft.  

1. Wimperserum
Een goede voorbereiding is key. Wil jij mooie, lange wimpers? Zorg er dan eerst voor dat je wimpers natuurlijk kunnen groeien. Je kunt hiervoor een wimperserum gebruiken. Door een serum groeien je wimpers niet alleen sneller, het zorgt er ook nog eens voor dat je mascara beter blijft zitten. En als je dan toch bezig bent, vergeet je wenkbrauwen niet! Want ook daar zorgt het voor een vol, gezond effect.  

2. Verf de boven- én onderkant van je wimpers
Het mooiste effect krijg je als de boven- én onderkant van je wimpers geverfd zijn. Gebruik hiervoor een niet-waterproof mascara – we leggen je later uit waarom. Om ervoor te zorgen dat je dicht tegen de aanzet van je wimpers kunt komen, buig je het borsteltje in een hoek van 90 graden. Vervolgens ga je verticaal heen en weer – dat geldt dus voor beide kanten. Tip: kijk naar boven als je de onderkant doet en naar beneden voor de bovenkant. 

3. Gezichtspoeder
Dé tip om volume als nooit tevoren te creëren? gezichtspoeder! Je kunt dit gemakkelijk aanbrengen door bijvoorbeeld een oogschaduwkastje gebruiken. Ook belangrijk: doe dit tussen de eerste en tweede laag mascara in.  

4. Waterproof mascara
Een tweede laag mascara zorgt voor nét dat beetje extra: meer krul en meer volume. Leg de mascara die je eerst hebt gebruikt even aan de kant en gebruik voor deze tweede laag een waterproof-variant. Geen fan? Dan vind je het wellicht fijn om te weten dat je deze waterproof-laag er wél gemakkelijk afkrijgt. Dat komt doordat je eerst een laag normale mascara gebruikt hebt, waardoor deze waterproof-laag er gemakkelijker afgaat.  
 
Wil jij je mascara optimaal benutten en er het allermeest uithalen? Zet ‘m even in een beker warm water. Daardoor wordt de mascara weer vloeibaar en verdwijnen eventuele klontjes als sneeuw voor de zon.

5. Warme wimperkrultang
Een warme wimperkrultang zorgt voor extra veel krul en, ook belangrijk, het behouden van die krul. Je kunt je wimperkrultang verwarmen door ‘m even te föhnen. Test voor de zekerheid even of je ‘m niet té warm hebt gemaakt, door de tang bijvoorbeeld tegen je pols te houden. De huid rondom je ogen is namelijk gevoelig – die wil je niet beschadigen. Voor het krullen doe je het volgende; 

  • Knijp je wimpers bij de aanzet tussen de tang en herhaal dit tien keer. Het rubbertje doet hier het werk. 
  • Verplaats de tang naar halverwege je wimpers en herhaal dit weer een aantal keer. 
  • Schuif de tang weer iets verder omhoog en krul nu het topje van je wimpers. Net zoals bij de vorige stappen, herhaal je dit een aantal keer.

Dit heb je nodig:

> van resultatenArticle tags: