background image
Mijn Winkelmandje
5 iconische rode loper looks én het verhaal erachter – Beauty Center

5 iconische rode loper looks én het verhaal erachter

Gepost op 24/06/2020 in Make-up
NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Lady Gaga attends The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Geen Met Gala en Cannes Film Festival dit jaar. Daarom: onze selectie van de 5 meest iconische rode loper looks aller tijden, inclusief tips om de make-up zélf te creëren!

Corona heeft niet alleen ons leven helemaal op z’n kop gezet, maar ook dat van zowat elke celebrity. Heel wat rode loper evenementen zijn immers niet kunnen doorgaan, zoals het Cannes Film Festival en het Met Gala, een van de belangrijkste modemomenten van het jaar dat normaal op de eerste maandag van mei plaatsvindt. Gelukkig kunnen we uit de edities van de vorige jaren tonnen inspiratie halen! Een ode aan de 5 meest iconische rode loper looks, óóit. Welkom op deze virtuele trip down memory lane!

Rihanna

Ter ere van het Chinese thema van het Met Gala in 2015, koos Rihanna voor een prachtige gele cape die ze zelf online heeft gevonden. De jurk van designer Guo Pei werd gemaakt door een Chinese vrouw die er maar liefst 20 maanden over deed. Grappig weetje: Rihanna bekende dat ze moeilijk in de jurk kon bewegen, want de sleep van de cape woog meer dan 22 kilogram!

Te kopiëren van deze look: de sexy winged eyeliner, die ook vandaag nog steeds erg populair is. Met de dunne kalligrafiepunt van Mad Eyes Intense Liquid Liner van Guerlain lukt het je zeker.

Lady Gaga

De opzienbarende vleesjurk op de MTV Awards 2010, het reuzenei waarin ze zat voor de Grammy Awards van 2011 en de knappe oogmake-up op de Golden Globes van 2019: Lady Gaga is de koningin van de sensationele rode loper looks. Maar wij hebben toch ‘Million Reasons’ om haar rode loper look op het Met Gala 2019 als winnaar te kronen! Ze verscheen op de rode loper in een gigantische roze jurk onder welke ze nóg drie andere outfits droeg. Eén rode loper, vier verschillende looks? Dat kan alleen Gaga.

Te kopiëren van deze look: de mooie fuchsia lippenstift, zoals Rouge Pur Couture ‘N°7 Le Fuchsia’ van Yves Saint Laurent.

Winnie Harlow

Het betoverende model Winnie Harlow, dat furore maakte in America’s Next Topmodel, betrad de rode loper van Cannes Film Festival 2018 in een toepasselijke jurk. Om naar de première van ‘Solo: A Star Wars Story’ te gaan kijken, droeg ze immers een metallic jurk van de Libanese designer Jean Louis Sabaji die zich liet inspireren door het hoofdpersonage zelf.

Te kopiëren van deze look: de roodbruine lipstick zoals de Incredibly Intense Lipstick ‘014 Girl Boss’ van BE Creative Make Up.

Gigi Hadid

Tijdens het Met Gala 2019 kanaliseerde Gigi Hadid haar innerlijke ijskoningin. Haar outfit werd ontworpen door Michael Kors, die zich naar eigen zeggen liet inspireren door Liberace, Cher, Elton John en Daisy Buchanan (uit The Great Gatsby) tegelijk.

Te kopiëren van deze look: highlighter, een van de favoriete make-upproducten van Gigi. Onze tip voor die Gigi glow: de wereldberoemde Touche Éclat van Yves Saint Laurent.

Jennifer Lawrence

Niémand die deze Dior-jurk van Jennifer Lawrence ooit zal vergeten. En dat heeft wellicht te maken met het feit dat ze erover struikelde toen ze in 2013 haar Oscar voor haar acteerprestatie in Silver Linings Playbook ging halen ... Ze begon haar speech met de hilarische woorden “Jullie staan wellicht recht omdat jullie zich slecht voelen omdat ik net ben gevallen en dat was heel gênant, maar bedankt.” Voor die zelf relativerende woorden verdient ze volgens ons nóg een beeldje.

Te kopiëren van deze look: de subtiele smokey eyes, die je zelf kan nabootsen met het Hypnôse Oogschaduwpalet ’14 Smokey Chick’ van Lancôme.Article tags: celebrity, corona, look, make-up, trend