background image
Mijn Winkelmandje
Kies je blush en get cheeky! – Beauty Center

Kies je blush en get cheeky!

Gepost op 11/01/2019 in Make-up
get_cheeky_1900x1070

Verliefd? Dan krijg je die blozende wangen vanzelf! Je kunt de natuur ook een handje helpen met de leukste en nieuwste blush producten. Ga jij voor glossy cheeks, boyish blush of een naturel look?

Blush make-up tips

Blozende wangen geven je een frisse, gezonde uitstraling. Dit voorjaar is blush daarom weer écht een item in de make-up. Na de volledige blush look van vorig jaar kiezen we nu voor een iets meer ingetogen blush versie. Welk effect krijg je met welk product, hoe kies je de juiste kleur en met welke tools breng je het aan? We geven je hier de beste blush make-up tips!!

Flushed cheeks

Een blush effect dat je dit voorjaar veel ziet, zijn de flushed cheeks. Denk: de blossen die op je wangen verschijnen als de liefde van je leven plotseling voor je staat! Kies een zachte roze blush zoals Clarins Blush Prodige ‘8 Sweet Rose’ en breng hem aan op de bolling van je wangen. Werk de kleur uit naar de zijkant tot aan je kaaklijn.

Glossy cheeks

Hou je van het effect van highlighter? Dan zijn glossy cheeks echt iets voor jou. Breng met een grote kwast een rozig bronzing poeder aan op je wangen zoals je normaal gesproken je blush aanbrengt (Collistar Belle Mine Bronzing Powder ‘1 Pelle Di Rosa’). Vervolgens breng je vlak daarboven, dus op de rand van je jukbeenderen, een roze highlighter aan, zoals Jeffree Star Skin Frost Highlighter ‘Peach Goddess’.

Boyish blush

Nu we veel androgyne modellen op de catwalk zien, is ook de boyish blush een nieuwe trend. Voor deze blush gebruik je een iets rodere tint, bijvoorbeeld Sleek Blush ‘California’. Breng de blush meer naar het midden van je gezicht aan, hoog op je wangen. Werk de kleur niet uit naar de zijkant. Geef ook je neus een vleugje blush mee. Denk: het effect dat je krijgt als je net uit de vrieskou komt.

Naturel blush

Natuurlijk kun je je blush ook heel naturel aanbrengen. Kies een subtiele roze tint (kijk eens bij BE Creative Make Up Blush) en breng die aan in een driehoek: vanaf de bolling van je wangen schuin in de richting van je slapen. Begin met een klein beetje en bouw de kleur langzaam op. Zorg dat je de blush goed uitwerkt, zodat je geen duidelijke overgangen ziet.

Welke kleur blush?

Je blush moet ongeveer dezelfde kleurdiepte hebben als je eigen huid. Bij een lichte huidtint staan zachtroze blushes het mooist zoals Clinique Powder Blush ’20 Bashful Blush’. Is je huid iets donkerder of warmer van kleur, dan kun je een terratint gebruiken zoals Sleek Blush ‘Suede’. Roze kan ook, maar kies dan een wat donkerder tint. Kies bij twijfel een koraaltint als Bobbi Brown Shimmer Blush ‘Coral’, die staat iedereen!

Hoe breng je blush aan?

Gebruik een royale, zachte en schone blush kwast zoals Sisley Pinceau Blush en neem daarmee het blushpoeder op. Tik de kwast even af op je hand. Zo voorkom je dat je te veel product tegelijk op je huid aanbrengt. Maak cirkelende bewegingen met de kwast zodat het poeder mooi blendt met je huid. Kies je een crèmeblush, dan gebruik je je vingers of de Make-Up Blending Spons van ICI PARIS XL om de blush aan te brengen. Probeer niet te wrijven maar dep de kleur op je wangen.Article tags: blush, bronzer, glans, highlighter, look, make-up