background image
Mijn Winkelmandje
Perfume layering: zo werkt het – Beauty Center

Perfume layering: zo werkt het

Gepost op 06/04/2017 in Geuren
11_HB_49802642

‘Perfume layering’ wil zeggen dat je een geur in verschillende laagjes draagt. Zo houdt je parfum niet alleen langer, het wordt ook intenser en persoonlijker.

Basic layering: parfum + bijhorende producten

De makkelijkste manier om te layeren is met de bijhorende producten van een geur. Gebruik de douchegel en bodylotion of aftershave als basis voor je parfum. Zo maak je je geur intenser én verleng je de levensduur. In onze geschenksets hebben we het extra makkelijk voor je gemaakt: hierin vind je de producten in de lijn van je lievelingsparfum in één handig setje.

Medium layering: parfum + bodyspray

Wil je een geur die niemand anders draagt? Combineer dan je lievelingsparfum met een lichte bodyspray zoals Eau Vitaminée van Biotherm of Eau des Jardins van Clarins. Dankzij de luchtige en subtiele ingrediënten van de bodysprays passen ze bij elke geur en geef je je geur een persoonlijke twist.

Advanced layering: parfum + parfum

Kun je niet kiezen tussen twee geuren? Dan draag je ze gewoon allebei! Start met twee parfums die hetzelfde ingrediënt hebben. Roos, vanille en citrusnoten zijn het makkelijkst te layeren. Zo kun je vertrouwde geuren heel uniek maken!
Ben je een avontuurlijk type? Experimenteer dan eens met tegengestelde geuren zoals vanille en kruidige noten. Eén vuistregel: breng eerst het zwaardere parfum aan, dan pas het lichte. Zo zal de intense geur de lichte niet overschaduwen.

TIP: Ga geen statementgeuren zoals Chanel N°5 of Azzaro layeren. Die zijn namelijk al heel uitgesproken van zichzelf en zullen in combinatie met een andere geur té overweldigend zijn.

Flora Glamorous Magnolia + Chloé

Flora Glamorous Magnolia van Gucci is een geur met magnolia in de hoofdrol. Die kun je heel makkelijk combineren met andere parfums die ook magnolia in het hart bevatten. Chloé Signature is daarom een perfecte match!