Contact Klantenservice Winkelzoeker
Tips voor het opbergen van parfum: houd je geuren fris en langdurig goed – Beauty Center

Tips voor het opbergen van parfum: houd je geuren fris en langdurig goed

Gepost op 10/08/2023 in Geuren

Beauty Tips by @Ashanti
Laat je inspireren en adviseren door onze Beauty Editors. Lees hoe zij onze producten ervaren:

Ben je net als ik gek op parfum en wil je zo lang mogelijk genieten van je favoriete geuren? Gebruik mijn handige tips en tricks voor het opbergen van je parfum. Waarom is de juiste manier van het bewaren van je parfum belangrijk en hoe doe je dat? Benieuwd? Met deze how-to guide geniet je langer van je heerlijke geuren!

Essentiële opberggeheimen

De juiste opslag van je parfums is een essentieel onderdeel om de geur én kwaliteit te behouden. Hier zijn enkele belangrijke tips om mee te nemen in de toekomst:

✔   Vermijd zonlicht en warmte. Parfumflesjes zijn gevoelig voor de zon en hitte, omdat deze de geurmoleculen kunnen afbreken. Bewaar je parfums op een koele, donkere plaats, zoals een lade of kast.
✔   Houd vocht op afstand. Vocht kan de geur en de kwaliteit van je parfum aantasten. Bewaar ze daarom op een droge plek, weg van badkamers of keukens.
✔   Sluit de flesjes goed af. Geef de geur geen enkele kans om te ontsnappen! Zorg ervoor dat de doppen stevig op de flesjes zitten om te voorkomen dat de geur vervliegt. Luchtdichte afsluiting helpt om de geur langer te behouden en raad ik dus sterk aan.

Mijn parfum-opbergtactiek onthuld

Hoe bewaar ik nu mijn parfum? De collectie die ik heb staat op een dressoir in mijn slaapkamer, leuk als decoratie en ver uit de buurt van direct zonlicht en hittebronnen zoals radiatoren. Dit houdt de geuren fris én langer goed. Flesjes goed afsluiten en ook Travalo’s zijn me niet onbekend. Zo neem ik kleine hoeveelheden parfum mee op bijvoorbeeld vakantie en het originele flesje blijft veilig thuis. Last but not least: mijn parfums staan niet op de badkamer vanwege de vochtigheid. Hoewel het een handige plek lijkt, kan vocht de kwaliteit van de geur negatief beïnvloeden.

786552

Bonustips om te onthouden

Nog enkele tips om rekening mee te houden? Gebruik je parfums regelmatig. Na verloop van tijd kunnen de geuren veranderen, maar door ze regelmatig te gebruiken voorkom je dat geurmoleculen inactief worden. En hiermee behouden ze hun volledige potentieel. Vermijd ook wrijven ten allen tijde. Dep voorzichtig de parfum op je polsen of andere plekken waar je parfum aanbrengt, zodat je de geurmoleculen niet afbreekt. Zo zal je geur ook niet vervormen en geniet je extra lang van je favoriete parfum.

Nu weet je hoe je je parfums op de juiste manier opbergt, hoe je ervoor kan zorgen dat ze langer meegaan en hun geur behouden. Volg deze tips en geniet dubbel zo lang van je favoriete geuren!

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!