Contact Klantenservice Winkelzoeker
Ready for the sun! Alles wat je moet weten over SPF – Beauty Center

Ready for the sun! Alles wat je moet weten over SPF

Gepost op 07/02/2019 in Skincare
Closeup studio shot of a beautiful young woman with freckles skin, applying moisturiser to her face. Posing against a grey background

Wij snappen het, girls just wanna have sun. Alleen die verbrande huid en pigmentvlekjes zijn minder leuk. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen: SPF to the rescue!

Maak jouw beautyroutine sunproof

SPF is de afkorting van Sun Protection Factor en staat voor de mate waarin de huid wordt beschermd tegen de schadelijke stralingen van de zon. Er zijn twee soorten stralingen: UVA en UVB. De schade van UVB (burning) is je vast bekend: een rode, verbrande huid. Auw! De schade van UVA (ageing) gaat dieper en is niet direct zichtbaar. UVA is de grootste veroorzaker van huidveroudering. Help!

Producten met SPF beschermen tegen UVB, maar niet automatisch tegen UVA. Bescherming tegen UVA wordt apart op de verpakking vermeld. Eerst even lezen dus! De hoogte van een SPF varieert van 6 tot 50+. Welke factor voor jou het beste is, is afhankelijk van je huidtype en van de mate van blootstelling aan de zon. Enkele belangrijke punten bij het aanbrengen: gebruik liever een te hoge, dan een te lage factor, liever te veel dan te weinig product en sla geen enkel plekje over (vergeet niet de achterkant van je oren!). It’s SPF all day every day. Ook bij jouw make-uplook. Het vraagt even wat discipline, maar hard work pays off.

Met deze producten en handige tips creëer jij met gemak een sunproof beautyroutine. Jij gaat voor een gezonde, beschermde huid!

Prijswinnaar

Vol in de zon? Smeer dan elk ontbloot plekje goed in. De fluweelzachte Velvet Milk van Lancaster is geschikt voor je lichaam en gezicht en beschermt tegen UVA, UVB, infrarood én schadelijk zichtbaar licht van bijvoorbeeld je smartphone. Wow!

Er is hoop

Zelfs als het kouder is of je als niet van plan bent van de zon te genieten, is het belangrijk je huid te beschermen. Je gezicht komt onbewust regelmatig in aanraking met de zon. Gebruik daarom altijd een dagverzorging met SPF. Bijvoorbeeld de Renewed Hope in a Jar van Philosophy. Dit is een voedende moisturizer met SPF 25 die beschermt tegen UVA en UVB.

Met make-up in de zon? Het kan!

Denk jij dat jouw laagje make-up al voldoende bescherming biedt? Helaas. Het is een fabeltje dat een normale make-up verbranding kan voorkomen. Net als dat het een fabeltje is dat je nooit bruin wordt door zonnebrandcrème. Gelukkig zijn er tal van foundations en CC creams die SPF bevatten. Bijvoorbeeld de Superdefense CC Cream van Clinique. Deze dekt al jouw oneffenheden en beschermt tegelijkertijd tegen UVA en UVB. No more excuses!

Altijd bij de hand

Je lippen zijn door de dunne huid extra gevoelig voor de zon. Gebruik daarom een lippenstift met SPF of smeer ze goed in met de Target Protection Stick van Clinique. Deze is ook geschikt voor gevoelige plekjes, zoals je oren en neus. Perfect voor mee in de tas!

Smells like summer

Lekker ruiken tijdens het zonnen? Sun van Jil Sander is de ultieme klassieker wat sunproof parfums betreft. Kun jij niet zonder jouw eigen favoriet? Spray de geur dan in je haar of op je kleding in plaats van op je huid. Slim!