Contact Klantenservice Winkelzoeker
7 slimme tips voor een extra zuivere huid – Beauty Center

7 slimme tips voor een extra zuivere huid

Gepost op 10/04/2017 in Skincare
header_7_tips_1900x1070

Je hoeft geen uren in de badkamer door te brengen of je skincareritueel compleet om te gooien. Wij verklappen je 7 geheimen die je in no time een zuivere, stralende huid geven!

1. Reinig grondig

Niet je hydraterende crème, maar je reiniging is de belangrijkste stap in je verzorgingsritueel. Kies voor een luxe reiniging met je Clarisonic-toestel: die reinigt zes keer beter dan met je handen, voor een huid die zes keer zo schoon is.

Tip: Sla je ochtendreiniging niet over: bacteriën en resten van haarproducten verzamelen zich ’s nachts op je hoofdkussen. Als je wakker wordt is je huid dus nooit helemaal schoon.

2. Ga voor een extra scrubbeurt

Breid je reinigingsritueel 1 of 2 keer per week uit met een scrubbeurt. Zo verwijder je de overtollige dode huidcellen die anders als een schild op je huid blijven liggen en voorkomen dat je producten diep kunnen inwerken. Heb je een acnegevoelige of vette huid, ga dan niet extra scrubben. Daardoor prikkel je je talgklieren waardoor ze nóg meer olie gaan produceren. En dat leidt dan weer tot meer onzuiverheden … Perfect voor de vettere huid: Biotherm Purefect Skin Cleansing Gel.

3. Hydrateer

Moisturizers vertragen het waterverlies uit de oppervlakkige lagen van je huid en versterken je huidbarrière. Onthoud wel dat je huid ieder seizoen andere behoeftes heeft: in de winter heb je een rijke crème zoals Hydra Zen Neurocalm Extreme van Lancôme nodig, in de zomer is een lichte fluid zoals Hydra Zen Neurocalm Fluide SPF 30 van Lancôme meestal voldoende.

4. Zet een masker op

Gebruik één keer per week een gezichtsmasker. Er zijn heel wat verschillende op de markt, allemaal met verschillende voordelen: ze hydrateren je huid intensief, vertragen veroudering of laten je stralen. Dacht je dat een vette huid geen masker nodig heeft? Mis! Een masker voor de gecombineerde of vette huid zoals Hydra Zen Night Mask van Lancôme en Purefect Skin Mask van Biotherm helpt de poriën vernauwen en vermindert de talgproductie voor een mattere, stralende huid.

Tip: Tijdens je slaap vernieuwen je huidcellen zich: het ideale moment voor een extra vochtboost. Breng daarom net voordat je onder de lakens kruipt een nachtmasker zoals Energie de Vie Sleeping Mask van Lancôme aan. Je wordt dan wakker met een stralende huid.

5. Laat stress los

Stress versnelt het verouderingsproces van je huid. Leer daarom te ontspannen en plan regelmatig me-time in om je hersenen wat rust te gunnen. Je zult het resultaat aan je huid zien! Niets ontspant beter dan een heerlijk bad, een maskertje en een doe-het-zelfmanicure, toch?

Tip: Neem de tijd om je skincareproducten aan te brengen. Zo breng je niet alleen jezelf, maar ook je huid tot rust. Als je je producten met aandacht inmasseert, zullen ze ook beter werken. Resultaat: een huid die dubbel zo stralend is.

6. Doe je beautyslaapje

Nee, beautyslaapjes zijn geen sprookje: ze doen écht wonderen voor je huid. Als je 7 tot 9 uur per nacht slaapt, krijg je minder rimpels, heb je minder last van gezwollen ogen en word je beloond met een mooie glow.

7. Zet je make-uppenselen in een sopje

Make-uppenselen verzamelen na ieder gebruik bacteriën. Maak je ze niet schoon, dan kunnen ze onzuiverheden en zelfs acne veroorzaken. Was ze dus zeker één keer per week met een speciale penselenreiniger.