background image
Mijn Winkelmandje
Wintertijd: dat is 1 uur extra beautytijd! – Beauty & YOU

Wintertijd: dat is 1 uur extra beautytijd!

Gepost op 17/10/2018 in Skincare
HB_1_uur_extra_tijd_1900x1070

Het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd in. Dat betekent dat we er een uurtje extra bijkrijgen. Een goed moment om je handen eens lekker te pamperen!

Wintertijd

In de nacht van 27 op 28 oktober wordt de klok een uur teruggezet. We krijgen dus zomaar een uur cadeau! Je kunt natuurlijk een uur langer slapen, maar je hebt extra profijt van die gewonnen tijd als je op zaterdagavond of zondagochtend je handen eens heerlijk verwent. Met de winter in aantocht kunnen ze die extra verzorging nu heel goed gebruiken!

1

5 min: zachtjes scrubben

Buiten wordt het kouder, binnen gaat de verwarming weer aan. Je handen worden daardoor sneller droog. Voelen ze ruw aan of zie je velletjes, dan is het tijd om te scrubben. Omdat de huid op de rug van je handen heel dun is, kies je hiervoor een gezichtsscrub, zoals Appletox Smooth Massage Peeling Cream van Tonymoly. Die bevat fijnere korreltjes en is dus zachter voor de huid van je handen.

2

20 min: sheetmasker voor je handen

Voor je gezicht zijn sheetmaskers dé beautytrend. En ook voor je handen hoef je niet meer aan de slag met dikke lagen crème: de nieuwste trend in handmaskerland zijn kant-en-klare handschoentjes die je zó aan je handen schuift. Het serum in de handschoenen bereikt elk plekje van je handen en vingers en voedt je huid intensief. Als je de handschoenen na twintig minuten weer uittrekt, weet je niet wat je voelt… Probeer deze maar eens: Leader’s Talk To The Hand Maskers voor je Handen en Qiriness Wrap Mains Hydra-Repair.

3

2 min: hydraterende handcrème

Vocht, vocht, vocht: dát is wat je handen nodig hebben in de winter. Ze worden niet alleen droger door de kou, maar óók doordat ze steeds opnieuw in contact komen met water. Gemiddeld was je je handen wel vijf tot tien keer per dag en elk contact met water maakt de huid van je handen droger. Smeer ze daarom na het afdrogen steeds in met een rijke handcrème zoals La Crème Main van Chanel.

4

3 min: nagelriemen

Heb jij ook de neiging om aan die harde randjes langs je nagels te friemelen? Niet doen! Je nagelriemen beschermen je nagelwortel tegen vuil en bacteriën. Door ze regelmatig in te smeren met een nagelriemverzorging, zoals Salon Manicure Cuticle Eraser + Balm van Sally Hansen blijven je nagelriemen zacht en flexibel. Gezonder voor je nagels én een mooi, verzorgd gezicht!

5

10 min: nagels vijlen

Nu is het tijd om je nagels onder handen te nemen. Lukt het jou niet om je nagels lang te krijgen? Goed nieuws: dit najaar mogen ze ook gewoon kort. Vijl ze op gelijke lengte met de Glas Nagelvijl van ICI PARIS XL. Zet de vijl in een hoek van 45 graden tegen je nagels en beweeg de vijl steeds in één richting (dus niet ‘zagen’!). Daardoor worden je nagelranden als het ware geseald en voorkom je inscheuren en splijten. Meer tips voor goed vijlen vind je hier.

6

20 min: kies een winterkleur

De laatste 20 minuten van je uurtje extra beautytijd besteed je aan het lakken van je nagels. Nu de dagen donkerder worden, kleuren ook de nagellaktinten mee. Dé trendkleur voor dit seizoen is burgundy, een dieprode tint die superchic en tegelijk stoer staat. Mooie tinten zijn bijvoorbeeld Nail Lacquer ‘018 Burgundy’ van BE Creative Make Up of Le Laque Couture ‘Rouge Dada’ van Yves Saint Laurent. Hoe je perfect gelakte nagels krijgt, lees je hier.