Bijgewerkt privacybeleid
Deze skincare producten helpen je huid van die nieuwjaarskater af | ICI PARIS XL

Party hangover? Hier zijn anti-kater tips voor je huid!

| Trending Now
Party hangover? Hier zijn anti-kater tips voor je huid!

Niet alleen jij voelt die kater na alle eindejaarsfeesten, jouw huid ook … Daarom hebben wij voor jou de beste tips & tricks voor de ultieme hangover skincareroutine!

Dit doet alcohol met je huid

Heb jij het ook zo gezellig gehad de afgelopen weken? Van het ene feestje naar het andere, lekker (veel) gegeten, en ook (iets te veel) gedronken? Nu het nieuwe jaar is begonnen, zal je huid er niet op haar best uitzien helaas. Want die bubbelwijn mocht dan op het moment zelf een goed idee lijken, nu zie je de sporen ervan terug op je gezicht. Alcohol heeft namelijk meer invloed op je huid dan je misschien denkt:

  • Alcohol maakt je bloedvaten wijder waardoor er meer bloed naar je huid stroomt. Een enkel glaasje zorgt zo voor die rode blossen op je wangen, maar drink je vaker en meer, dan kan het zo zijn dat rode adertjes minder snel weg gaan.
  • Het verwijden van de bloedvaten zorgt er ook voor dat vocht anders verdeeld wordt. Waar je huid dun is (onder je ogen) zal zich meer vocht ophopen en daardoor kunnen er wallen
  • Alcohol droogt je huid uit. Een vochtarme huid heeft een zwakkere huidbarrière en dus kunnen schadelijke invloeden van buitenaf je huid beschadigen. Dat leidt uiteindelijk ook tot snellere veroudering.
  • Alcohol maakt dat je snel inslaapt, maar heel slecht doorslaapt. En als je wakker ligt, komt je huid niet in haar ‘herstelmodus’.
  • Alcohol stimuleert je eetlust. En een broodje shoarma of zak chips zijn helaas niet zo goed voor je huid; ze schoppen de insulineregeling in de war en kunnen zo bijdragen aan het ontstaan van acne.
  • Cocktails maar ook zoete witte wijn bevatten veel suiker en daar is je huid niet blij mee. Suiker tast het collageen in de huid aan waardoor ze minder soepel wordt. Resultaat: meer rimpels.
  • Alcohol vormt een belasting voor je lever. Die kan dus minder goed haar ontgiftende werk doen. Dat zie je ook aan je huid: ze wordt dof en je kunt pigmentvlekken.
  • Alcohol brengt je hormoonbalans in de war. Dat kan leiden tot een vettere huid en tot onzuiverheden.

Na een periode vol feestjes en drankjes, is je huid dus hard toe aan een grondige detox. Om te beginnen laat je alle alcohol even staan - minder moeilijk dan je denkt, want je bent heus niet de enige die nu aan Dry January doet! Na een maand zonder alcohol is de puffiness verleden tijd, zijn rode adertjes verdwenen en zal je huid er al een stuk rustiger uitzien. Een aangepaste beautyroutine doet de rest.

Dit heeft je huid nu nodig

Een houtskoolmasker werkt ontgiftend en haalt alle restjes van die decemberfeestjes uit je huid. Insta-Mask Detoxifying Mask van Nuxe zuivert je huid in slechts twee minuten. Merk je dat je huid vetter en onrustig is geworden, dan helpt een zuiverend kleimasker om overtollig talg weg te halen. Rebalancing Clay Mask van Clarins verfijnt je poriën en maakt je huid mooi mat.

Heb je alcohol gedronken, neem dan voor je gaat slapen minstens een groot glas water. Daarmee vul je het vochttekort door de alcohol alvast aan. Bovendien verzacht het de kater waarmee je morgenochtend waarschijnlijk wakker wordt. Om het vochttekort in je huid aan te vullen gebruik je een hydraterend serum zoals Aquasource Deep Serum van Biotherm. Je wallen en kringen zullen in de loop van Dry January vanzelf wel minder worden. Om dat proces alvast een handje te helpen gebruik je een oogcrème met actieve bestanddelen zoals Optim-Eyes van Filorga.

Een shotje vitamines is geen gek idee na al die dagen waarin je minder gezond bezig bent geweest. Ook je huid kan wel een extra dosis vitamines gebruiken. Le Wrap Vitaminé van Qiriness is ideaal voor jouw vermoeide, gestreste huid: dit masker is een echte energiecocktail. Om de weerstand van je huid nog verder te verhogen kies je voor een versterkend serum. Prodigy Reversis Serum van Helena Rubinstein werkt als een beschermend schild en geeft je doffe huid weer een frisse uitstraling. Zo ga je stralend het nieuwe jaar in!