Bijgewerkt privacybeleid
Zo herken en verzorg je jouw huidtype

Vind jouw ideale huidverzorging

| Trending Now

Je huidtype is erg belangrijk bij het kiezen van de juiste huidverzorging. Heb je een droge, vette of normale huid? Ontdek hier welke producten het beste bij je passen.

1/4

Droge huid

Jij hebt amper of nooit last van puistjes en acne, en je hoeft je geen zorgen te maken over zichtbare poriën. Maar door te weinig talg kan je huid uitdrogen, trekkerig aanvoelen of schilferig zijn, vooral rond je wangen en je ogen. Gevolg: lijntjes en rimpels zijn sneller zichtbaar en je huid is gevoeliger voor verzorgingsproducten.

Hydrateren is de boodschap. Gebruik ook minstens een keer per week een herstellend masker en vergeet niet om elke dag 1,5 liter water te drinken.

2/4

Dagcrème

Hydrateren is het allerbelangrijkste element in je verzorgingsritueel. Je droge huid kan zeker een extra hydratatiebad gebruiken, dus ga voor een hydraterende dagcrème, bijvoorbeeld deze geltextuur van Biotherm. Ouder dan 25? Dan kies je best een dagcrème met anti-age werking zoals de Maximum Hydrator van Clinique.

4/4

Extra’s

Als je een droge huid hebt, geldt dit doorgaans ook voor de huid van je lippen. Hydrateer ze daarom regelmatig met de Ultimate Lip Balm van Biotherm. Ook de delicate huid rond je ogen heeft bij een droge huid wat extra aandacht nodig, bijvoorbeeld met de Eye Soother van Shiseido.

1/4

Normale huid

Jij bent gezegend met een normale huid. Zowel je T-Zone (voorhoofd, neus en kin) als je wangen zijn niet overmatig droog of vet. Je huid reageert niet overgevoelig op kou of verzorgingsproducten. Neig je naar een gemengde huid, dan is je T-zone wat vetter en zijn je poriën op die plek groter. Je wangen zijn dan eerder aan de droge kant.

Gebruik altijd een dag- én nacht-crème. Scrub je huid een- of tweemaal per week. Vermijd bij een gemengde huid wel te rijke crèmes, die kunnen voor een glimmende T-zone zorgen.

2/4

Dagcrème

Zelfs al heb je geen droge huid, toch moet je dagelijks dagcrème smeren om je huid te voeden. Kies voor deze dagcrèmes van Shiseido en ICI PARIS XL die ook fijne lijntjes helpen bestrijden en je huid tegen stress beschermen. Win-win-win!

4/4

Extra’s

Verruim je groomingritueel met een oogcrème van Clinique om fijne lijntjes, rimpels en vermoeidheid zo uit te wissen. Nog een topper die je absoluut eens moet uitproberen: de Self-Tanner van Shiseido, die je een subtiel tintje geeft voor een gezonde en egale huid.

1/4

Vette huid

Jij hebt een vette tot onzuivere huid. Je talgklieren zijn erg actief, dat kan leiden tot een glimmende huid, onzuiverheden en puistjes. Je herkent een vette huid aan de T-zone, daar zijn je poriën zichtbaar. Je hebt een vrij dikke huid en niet veel last van zichtbare lijntjes.

Onze tip: Reinig en verzorg je huid goed met vetvrije producten. Vermijd huidproducten die te rijk zijn. Een emulsie is perfect voor jou. Gebruik twee keer per week een scrub om dode huidcellen te verwijderen.

2/4

Dagcrème

Zelfs een vette huid moet je goed blijven voeden, maar dan natuurlijk met de juiste dagcrème. De fijne gel-crème van Biotherm is niet vet en plakkerig, en zorgt tegelijk wel voor een langdurige hydratatie. De gel van ICI PARIS XL verfijnt je poriën en gaat glans tegen, met een matte afwerking als resultaat.

4/4

Extra’s

Gebruik twee keer per week een goede scrub om je poriën te verkleinen en mee-eters beter te verwijderen. De Deep Cleansing Scrub van Shiseido vermindert bovendien de ruwheid van je huid en geeft haar een frisse uitstraling. Nog zo’n topper: het oogserum van Biotherm dat lijntjes en rimpeltjes rond je ogen uitwist.