Bijgewerkt privacybeleid
Koreaanse skincare: een routine voor een perfecte huid | ICI PARIS XL

Trending! De Koreaanse skincare routine

| Trending Now
Koreaanse skincare routine

Ze zeggen dat al het goede van ver komt en dat is in het geval van deze Koreaanse skincare-routine zeker het geval. In 10 stappen ga jij naar een gezonde, stralende en flawless huid!

Beauty-workout

Less is more gaat niet op in Korea. Niet alleen staan ze bekend om hun revolutionaire beautyproducten met over the top verpakkingen, maar ook om hun 10 (!) stappen skincare-routine. Een superstralende, flawless skin is in Korea meer regel dan uitzondering. Niet gek met de no-make-up make-uplook als populairste beautytrend. Het vergt even wat discipline, maar met een perfect skin als eindresultaat is deze 10 stappen skincare-routine zeker de moeite waard!

Black Cleansing Oil van Erborian
1

Oil cleanser

De skincare-routine begint uiteraard met het schoonmaken van de huid. Je start met een olie cleanser, deze verwijdert make-up en het vuil dat zich op de huid verzameld heeft. De Black Cleansing Oil van Erborian verwijdert zelfs waterproof make-up en zonnebrand als sneeuw voor de zon!

Purity Cleansing Micellar Water van philosophy
2

Water cleanser

Nu je make-up eraf is, kun je de huid nog beter reinigen. Double cleansing it is! Een cleanser op waterbasis reinigt de diepere laag van de huid. Het purity cleansing micellar water van philosophy breng je aan op een vochtige huid en hoef je niet af te spoelen. Toch is een plensje lauwwarm water wel goed om door te kunnen gaan naar stap 3.

Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser
3

Exfoliator (2x per week)

Voor een stralende en gladde huid is het verwijderen van dode huidcellen een belangrijke stap. Een exfoliant doet dit op een milde manier en zorgt er daarnaast voor dat je andere skincare een nog betere werking heeft. De Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser bevat verfrissende sinaasappelextracten en maakt de huid schoon zonder deze te beschadigen.

Perfecting Toner van Lancaster
4

Toner

Breng de huid weer in balans met een vochtinbrengende toner. Een toner zorgt er, net als de exfoliant, voor dat je huid de andere skincare beter absorbeert. Waar je de exfoliant beter niet vaker dan 2x in de week kunt gebruiken, kan een toner elke dag. De Perfecting Toner van Lancaster is geschikt voor alle huidtypen!

Sensai Cellular Performance Essence
5

Essence

Tussen de toner en het serum zit een product wat daar qua consistentie ook precies tussen valt. Een lichte formule, met hydraterende, anti-aging of huidverbeterende eigenschappen, die je in de huid dept. Bijvoorbeeld de Sensai Cellular Performance Essence, deze herstelt het vochtgehalte en de veerkracht van de huid.

Bamboo Matifiant Serum van Erborian
6

Serum

We hadden het al verklapt, stap 6 is het aanbrengen van een serum. Een serum is een powerbooster voor je huid die vaak specifieke huidproblemen aanpakt, zoals acne, pigmentvlekjes of fijne lijntjes. Kies een serum dat past bij jouw huid, bijvoorbeeld het Bamboo Matifiant Serum van Erborian. Dit serum helpt de huid voller te maken en de weerstand ervan te versterken.

Leaders 7-Wonders Brightening Mask
7

Sheet masks (2x per week)

Hét beautyproduct uit Korea dat inmiddels ook is overgewaaid naar Europa: het sheetmask. Het voordeel van een sheetmask is dat je huid de voedingsstoffen volledig op kan nemen, door het langdurige contact met je gezicht. Laat het Leaders 7-Wonders Brightening Mask 20-25 minuten zitten en klop na verwijderen het overtollige serum zachtjes in de huid. Een stralende huid én gelijk een goed excuus om je ogen eventjes dicht te doen …

So Cool Eye Stick van Tonymoly
8

Eye cream

De huid rond je ogen is extra kwetsbaar en hier ontstaan dan ook sneller fijne lijntjes. Een specifieke oogverzorging is dan ook zeker een must, daarom stap 8: de oogcrème! Het So Cool Eye Stick van Tonymoly hydrateert de huid rondom het oog en heeft een verfrissend en anti-rimpel effect. Ook perfect om tekenen van vermoeidheid te verminderen!

Yuza Sorbet Night van Erborian
9

Moisturizer

Doe jij de Koreaanse skincare routine ’s avonds? Dan is dit je laatste stap. Alleen nog een super hydraterende nachtcrème op je gezicht aanbrengen en jij kunt je bed in om morgen met een porseleinen huidje wakker te worden. De Yuza Sorbet Night van Erborian werkt de héle nacht door om de huid te hydrateren. Als jij de routine ’s ochtends doet, gebruik dan een hydraterende moisturizer voor overdag en ga door naar stap 10!

philosophy, Renewed Hope in A Jar
10

SPF

Last but definitely not least: zonbescherming! Welke dag of maand het ook is, bescherm je huid altijd tegen de schadelijke invloeden van de zon. Yes, ook in de winter. Breng een product met SPF aan over je moisturizer of kies voor een 2 in 1 optie, zoals de moisturizer van philosophy, renewed hope in a jar die SPF 25 bevat.

Nu je bekend bent met alle 10 de stappen, is het alleen nog een kwestie van volhouden. Die droom van dat porseleinen huidje wordt dan langzaamaan werkelijkheid. You got this!