Bijgewerkt privacybeleid
5 manieren om parfum te dragen in de zomer | ICI PARIS XL

5 manieren om parfum te dragen in de zomer

| Top Topical
5 manieren om parfum te dragen in de zomer

Ook in de zomer wil je graag de hele dag die fijne geur van je lievelingsparfum om je heen. Maar … dan wel zonder vlekgevaar! Hoe je dat doet? Wij hebben 5 slimme tips voor je.

Welk parfum draag je in de zomer?

De meest populaire zomergeuren voor dames zijn zonder twijfel bloemengeuren. De combinatie van zomer, zon en bloemen is nu eenmaal onweerstaanbaar! Favoriete zomergeuren voor heren zijn de aquatische of nautische geuren, vanwege hun frisse krakater. Die doen denken aan een duik in de oceaan of hebben het ziltige van een zeebriesje in zich. Ook geuren met vetiver worden heel veel gekozen. Dit seizoen heb je keuze genoeg, want er zijn heel veel nieuwe zomergeuren om te proberen!

Vlekken door je parfum?

In de zomer kan parfum een reactie geven op je huid. Je merkt dat vaak aan jeuk of rode vlekken. Er kunnen op den duur zelfs bruine pigmentvlekken ontstaan en het kan lang duren voordat die weer zijn verdwenen. De boosdoener is niet de alcohol in een geur, zoals vaak wordt gedacht. De vlekken ontstaan door de reactie van UV-licht op bepaalde geurstoffen in parfums, de zogenaamde ‘furocoumarines’. Deze geurstoffen komen vooral voor in de schil van citrusvruchten zoals citroen en bergamot. Daarom breng je in de zomer je geur bij voorkeur niet aan op je blote huid, maar zoek je een alternatieve plek. De perfecte oplossing tot de zon onder is!

1. In je haar

Je favoriete zomergeur in je haar dragen is een supergoed idee! Spray de geur op je borstel en haal die door je haar. Zo voorkom je dat de alcohol rechtstreeks op je haar komt, daar wordt je haar namelijk droog van. Omdat je haar minder warm is dan je huid, komt de geur langzamer tot ontwikkeling en ruik je hem dus langer. Door de beweging van je haar hangt de geur als een aura om je heen. Dat noem je ook wel sillage: het geurspoor dat je achterlaat wanneer je langs iemand loopt. Fijn toch?

2. Op een sjaaltje

Omdat je een sjaaltje om je hals draagt, is je lievelingsgeur altijd heerlijk dicht bij je en geniet je er zelf volop van. Steeds wanneer de stof beweegt, komt er weer een nieuw geurwolkje vrij. Spray de geur van een afstandje op de stof. Wel even opletten of je mooie sjaal niet van zijde gemaakt is. Parfum geeft namelijk vlekken op zijde die je er met wassen niet meer uit krijgt.

Mon Guerlain Bloom of Rose heeft een vol aroma van rozen, jasmijn en lavendel. Een perfecte match met de zomerzon! 

3. Als bodycrème

Omdat bodyproducten een lager percentage geurstoffen bevatten, is het risico op vlekken heel klein. De intensiteit van de geur is natuurlijk ook wat minder, maar precies voldoende om de hele dag lekker te ruiken. Wanneer de zon onder gaat, is het tijd voor layering. Je sprayt de bijbehorende parfum op en ben je ready to party!

De fruitige en bloemige akkoorden van INTIMACY Sheer zijn op en top vrouwelijk. Overdag draag je de Geparfumeerde Bodylotion, ’s avonds het Eau de Parfum.

4. In je knieholte

Het is misschien niet het meest voor de hand liggende plekje, maar juist je knieholtes zijn perfect om je zomergeur aan te brengen. Zeker een echte aanrader als je een zwierige zomerjurk draagt! Je knieholtes vangen namelijk minder zon dan de voorkant van je benen en daarnaast vormen je knieholtes een ‘pulsepoint’. Hier stroomt het bloed vlak onder de huid waardoor dit plekje warmer is. Je geur komt mooi tot ontwikkeling, stijgt op en bereikt vanzelf je neus. Ideaal!

Narciso Rodriguez Ambrée heeft dezelfde intense warmte als jouw zongekuste huid …

5. Achter je oren

Heb je lang haar, dan is het bekende plekje achter je oren ook in de zomer een geschikte plaats om parfum aan te brengen. Doe dat het liefst in je haargrens, waar de huid beschermd is door je haar. Deze tip is natuurlijk minder geschikt voor mannen die hun haar heel kort dragen of kaal zijn. In dat geval is het slimmer om een beetje parfum in de lucht te spuiten en daar (met kleding aan) doorheen te lopen. Zo krijg je geen vlekken op je kleding en ruik je de hele dag heerlijk!

Jij kiest voor Boss Alive, hij voor Boss Bottled Unlimited. Geuren die bruisen van energie en je dat heerlijke vrije zomergevoel geven!